Refugiats a Torredembarra

Arriben 170 refugiats a l'Hotel Morros de Torredembarra

Segons Creu Roja, entitat responsable de l'acollida, s'hi estaran un mes

Un grup de 171 persones refugiades han arribat aquest divendres, 22 de febrer, a l'Hotel Morros de Torredembarra, on estan sent allotjats des d'aquest migdia. Quan faltaven pocs minuts per a les dues de la tarda, un primer autobús amb una setantena de persones, entre ells famílies amb menors d'edat, ha arribat a Baix a Mar, el barri marítim del municipi, on està situat aquest establiment hoteler que, tret de la temporada d'estiu, està tancat durant la resta de l'any.

 

Està previst que durant la tarda d'aquest divendres puguin arribar dos autobusos més fins a completar les 171 persones que acollirà l'Hotel Morros. Es tracta de refugiats de diverses nacionalitats diferents, però que en la seva majoria provenen de Geòrgia, Veneçuela i Hondures i que han arribat carregats amb totes les seves pertinences. Es tracta de refugiats de màxima vulnerabilitat, és a dir, que encara en la primera fase del procés d’asil a l'Estat espanyol.

Des d'aquest mateix migdia, el personal de  l'establiment feia tasques d'acomodació i instal·lació de les persones arribades, unes feines que es preveuen llargues atesa la quantitat de persones que arribaran durant el dia.

Refugiats a Torredembarra
Diverses de les persones que s'instal·len aquest divendres, 22 de febrer, a Torredembarra, pocs minuts després de la seva arribada. | Gerard Recasens

Els 171 refugiats es quedaran a Baix a Mar de Torredembarra durant un mes

Segons Creu Roja, l'entitat que es fa càrrec de la seva acollida i de la gestió de l'allotjament, està previst que s'hi quedin almenys un mes. L'arribada dels 171 refugiats ha agafat totalment per sorpresa tant a Baix a Mar com a Torredembarra en general. La Creu Roja de Barcelona es troba hores d'ara en estat de saturació per les 1.400 peticions d'asil que està gestionant.

Això obliga a l'entitat a buscar establiments disposats a acollir persones refugiades. La gestió de trobar hotel i acabar concretant l'arribada d'aquestes 171 persones a l'Hotel Morros de la Torre s'ha fet en les darreres hores:  els primers contactes es van iniciar aquest mateix dimecres. L'Ajuntament de Torredembarra ha estat informat prèviament de l'arribada dels refugiats.

Refugiats a Torredembarra
Fins a 171 persones seran acollides per l'Hotel Morros de Torredembarra al llarg del proper mes. | Gerard Recasens

 

També et pot interessar