EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Comencen les representacions del Ball del Sant Crist 2019 de Salomó

Es tracta d'una tradició d'arrels medievals declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat

 

Una de les escenes del Ball del Sant Crist de Salomó. | TarragonaDigital.com

 

Salomó enceta la temporada de representacions del tradicional Ball del Sant Crist aquest diumenge 5 de maig coincidint amb la Festa Major en honor a la Santa Creu. L’espectacle, d’arrels medievals, i que pertany al gènere dels balls parlats de tanta tradició al Camp de Tarragona i al Penedès, combina teatre, dansa, llum i efectes especials i està declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

Aquesta setmana, la direcció de l’espectacle ha ultimat alguns detalls sobre el mateix escenari. Segons Raimon Casals, director artístic i Mestre del Ball, «és necessari invertir temps i esforços en el replantejament d’alguns quadres i moments de la posada en escena amb la finalitat de millorar l’obra, dotar-la de dinamisme i atraure l’atenció de l’espectador».

 

La tònica d’enguany, a més, segueix estant marcada per la consolidació de l’elenc que garanteix el relleu generacional, la renovació d’una part del vestuari, i la voluntat de reivindicar i reclamar la importància del teatre popular.

 

Ja s'han fet dues funcions extraordinàries

Tot plegat ja s’ha pogut contemplar el passat dimecres, dia 1 de maig, en el marc de dues funcions extraordinàries que l’entitat ha realitzat a petició de l’Arxiprestat de Sant Vicenç dels Horts i del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Més de 250 persones participants a la sortida cultural que anualment organitzen la diòcesi i diverses parròquies han gaudit d’un espectacle «que parla del que és Salomó com a poble, que explica la història i recorda els avantpassats, i que manifesta l’estima per la cultura i les tradicions», assegura Joan Boronat, president de l’associació.

 

El Ball Parlat del Sant Crist, estructurat per darrera vegada per l’Institut del Teatre de Barcelona, tindrà lloc els quatre diumenges de maig, que enguany escauen els dies 5, 12, 19 i 26, a les dotze del migdia a l’església de Salomó. Les localitats són numerades i per fer reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o al correu electrònic del Ball.

 

Les funcions d’enguany seguiran sent al mateix preu que els darrers anys: a deu euros l’entrada individual i amb descomptes de grup a partir de quinze persones. A més, l’organització ha signat novament un conveni amb restaurants locals amb la voluntat d’oferir paquets que combinen l’entrada d’accés a l’espectacle, menús a restaurants i excursions i visites guiades. Les ofertes es poden consultar al lloc web de l’entitat.