Una baralla revela que l'alberg d'Altafulla acull 30 menors immigrants

L'Ajuntament d'Altafulla es queixa que la DGAIA els ha enviat sense avisar el consistori
L'alberg d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Polèmica a Altafulla després que una baralla hagi fet descobrir que una trentena de menors immigrans estan allotjats des de fa uns dies a l'Alberg de la Casa Gran, que la Generalitat de Catalunya té al centre de la vila. L'Ajuntament d'Altafulla ha denunciat que no tenia coneixement de l'arribada a la vila d'aquests menors, d'entre 14 i 17 anys, tutelats per la DGAIA.

Una baralla entre diversos dels menors immigrants acollits a l'alberg d'Altafulla

Una baralla al centre de la localitat, en la qual va haver d'intervenir una ambulància, va evidenciar la seva presència entre els veïns, que ja feia uns dies que havien denunciat alguns aldarulls a la Policia Local en dies previs. Poc abans d'un quart de vuit de la tarda d'aquest dimarts, 18 de setembre, tenia lloc una baralla entre aquests menors que va obligar a traslladar un dels joves, amb ambulància, a un centre hospitalari

Arran d'aquestes darreres informacions, l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat que no ha pogut contactar amb èxit amb la DGAIA en els darrers dies i ha denunciat la «passivitat» dels Mossos d'Esquadra en el cas, «ja sigui perquè no donen l'abast, o pel que sigui». Alonso ha ofert les aules de l'Escola Municipal d'Adults, el pavelló poliesportiu i el camp de futbol per acollir aquesta trentena de persones, però considera que l'alberg de la Generalitat «no es pot convertir en un centre d'acollida».

La baralla revela l'acollida de menors immigrants a l'alberg d'Altafulla

L'alcalde d'Altafulla ha retret a la Generalitat que no se'ls hagi informat prèviament «per tal de mantenir l'harmonia i la convivència ciutadana». Alonso creu que l'enviament de menors immigrants ha de ser «proporcional a la població, i no pas com s'ha fet fins ara». Fèlix Alonso remarca que està ja en contacte amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i amb la resta de municipis afectats arreu del país per formar un gabinet de crisi conjunt i buscar solucions «perquè la Generalitat no pot tenir una actitud passiva cap a aquest problema».

Està previst que divendres es convoqui una reunió amb la responsable de Suara Cooperativa, empresa contractada per la Generalitat per gestionar el servei d'acollida d'aquests menors, amb tots els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament d'Altafulla perquè estiguin informats de l'assumpte.

"VÍDEO: Torneu a veure els versots 2018 del Ball de Diables de Torredembarra" "ALERTA: 2 detinguts, 1 menor, per destrosses en una casa de Torredembarra"