Queixes a Altafulla per l'acumulació de brossa fora dels contenidors

L'increment de població a l'estiu sol comportar aquesta mena de problemes a les poblacions més turístiques
L'illa de contenidors situada davant del Casal La Violeta presentava aquest aspecte aquest cap de setmana. | TarragonaDigital.com

 

Ha estat un dels temes del cap de setmana a les xarxes socials a Altafulla. El passat diumenge, una veïna de la localitat denunciava a Facebook l'acumulació de brossa al voltant de l'illa de contenidors que es troba situada a davant del Casal la Violeta, i a tocar del pas de l'antiga carretera N-340 per la localitat.

 

S'hi poden veure els contenidors de reciclatge al fons, i el de rebuig totalment ple, cosa que provoca que alguns veïns hagin deixat els seves bosses d'escombraries fora. Les fotografies, de fet, han generat desenes de reaccions i de comentaris a les xarxes socials.

 

Diversos veïns s'han queixat de l'estat dels contenidors a les xarxes socials. | Cedida

 

L'increment de població i de la generació de residus, un problema afegit a les poblacions més turístiques

I és que la situació que es dona a Altafulla no és un fet aïllat: l'increment de població que es produeix als pobles i ciutats turístics fa que, alhora, també es generin més residus del que és habitual al llarg de la resta de l'any. Això fa que el servei de recollida es vegi, sovint, superat.

 

Fa tot just unes setmanes, a Altafulla es van endegar algunes accions per pal·liar les conseqüències d'aquests fets. El passat 12 de juliol, es van instal·lar en diversos punts del municipi deu contenidors nous destinats a grans generadors de resiuds —comerços dedicats a la restauració— i va anunciar un pla de xoc per evitar l'acumulació de brossa.

 

Així, es va anunciar que s’incrementarien les freqüències de recollida, principalment en la fracció orgànica, que s’efectuarà dues vegades al dia. Amb tot, però, cal recordar que a Altafulla la població es triplica a l'estiu, cosa que pot causar, puntualment, situacions desagradables com la de l'illa de contenidors de la Violeta.