FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Altafulla inicia una campanya perquè es cobreixin els pous destapats

Ofereix assessorament des dels serveis tècnics del consistori
La imatge d'un pou sense tapar a Altafulla. | Cedida

 

L’Ajuntament d’Altafulla es posa en peu de guerra contra els pous perillosos, que es troben sense tapar o sense senyalitzar per advertir del perill que poden arribar a generar. El consistori altafullenc ha iniciat una campanya de prevenció i seguretat ciutadana davant la presència de pous al municipi que mantenen aquestes condicions.

 

L’objectiu principal, segons expliquen des de l'Ajuntament, és «evitar qualsevol risc per a les persones que aquest fet pogués ocasionar». En aquest sentit, des d'Altafulla han posat a disposició dels propietaris dels terrenys «l’assessorament dels serveis tècnics municipals per tal que es puguin dur a terme els treballs necessaris per garantir la seguretat davant el risc de possibles caigudes».

 

Els consells sobre pous destapats del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament

Per comunicar aquestes incidències relacionades amb els pous sense tapar o sense senyalitzar, caldrà trucar a l’Ajuntament d’Altafulla al telèfon 977 65 00 08 o bé contactar amb el departament d’Urbanisme, o bé, fer-ho a través d’instància.

 

Els Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament d’Altafulla recomanen als propietaris de finques rústiques les següents indicacions, que han fet públiques a través d'un comunicat:

 

  1. Qualsevol propietari que tingui a la seva finca un pou no legalitzat, cal que procedeixi a la seva legalització amb la major celeritat possible.
  2. Qualsevol propietari d’una finca que tingui un pou existent, en ús o sense, cal que aquest el tingui amb les mesures de seguretat pertinents per tal d’evitar qualsevol tipus d’incident.
  3. El no compliment dels punts anteriors pot donar peu a l’obertura d’un expedient de Protecció de la Legalitat Urbanística i el conseqüent procediment sancionador.
  4. Els Serveis Tècnics Municipals s’ofereixen a resoldre i assessorar qualsevol dubte existent al respecte.

 

També et pot interessar