Nova campanya a Torredembarra: «Què faries amb 662.508 euros?»

El consistori busca augmentar la taxa de reciclatge al municipi
Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Torredembarra. | Gerard Recasens

«Què faries amb 662.508 euros a Torredembarra?». Amb aquesta pregunta, l'Ajuntament de Torredembarra busca augmentar el percentatge de reciclatge de residus. Així doncs, aquest és el lema principal de la campanya per reduir el nivell d’impropis dels residus que durà a terme la Regidoria de Sostenibilitat, dins del programa d’educació ambiental 2019, entre finals d’octubre i tot el mes de novembre. Es tracta d'aquells residus que no es reciclen correctament amb les fraccions que els pertoquen.

Torredembarra vol sobrepassar el 50% de reciclatge de residus

I és que si la ciutadania separés bé la brossa i es reciclés tot el municipi s’estalviaria cada any aquesta important quantitat econòmica, 662.508 euros. La campanya se centra, doncs, en l’impacte econòmic positiu que tindria el fet que tota la brossa es pogués reciclar i no hi haguessin impropis. El nivell de reciclatge torrencs gira al voltant del 35% i allò desitjable amb l'actual sistema de recollida amb contenidors a la via pública és superar el 50%.

La campanya es basa, doncs, en decidir a què destinar més de 600.000 euros a l’any. Aquests diners es podrien dedicar a tot un seguit d'opcions que la població podrà triar en un exercici merament teòric que «cerca la motivació per a ser curosos en la separació correcta de la brossa entre les torrenques i torrencs», segons el consistori. Les opcions són tres: reduir 165,71 euros els impostos de cada família, contractar 25 persones per a millorar els serveis i una opció oberta a les propostes de la ciutadania. 

La campanya, impulsada pel GEPEC

L’entitat ecologista GEPEC-EdC ha dissenyat aquesta campanya i serà l’encarregada de la seva execució. Monitors i monitores duran a terme bustiada de tríptics, la realització i difusió d'unes entrevistes realitzades a peu de carrer per triar entre les tres opcions i l'elaboració d'una falca radiofònica

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que «l'Ajuntament pretén, a més de conscienciar sobre la importància del reciclatge, que aquest es dugui a terme correctament» ja que a Torredembarra, com en altres municipis de costa, «els nivells d'impropis en contenidors de paper o envasos, per exemple, és molt elevat malmetent els esforços de la ciutadania que recicla correctament».

"🏰 ALTAFULLA: Dissabte comencen les visites guiades al Castell" "🔴⛈ FOTOS i VÍDEOS: El temporal arrasa Torredembarra i Altafulla"