Roda de Berà engega una campanya per detectar fuites d'aigua a la xarxa municipal

L'ajuntament vol detectar les fuites d'aigua de les canonades i reparar-les
La nova màquina permet identificar les fuites no visibles | Cedida
 

L'Ajuntament de Roda de Berà fa un pas més en la millora de la xarxa municipal d'aigües a través d'una nova campanya per detectar fuites no visibles. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l'adquisició d'un nou dispositiu que detecta aquestes fuites.

 

Des de fa unes setmanes, el departament de Serveis Tècnics de l'ajuntament ha realitzat una campanya per detectar possibles fuites no visibles, realitzant diversos talls d'aigua en diferents carrers del municipi atès que, una vegada identificada la fuita, s'ha de procedir a reparar-la.

 

El més innovador del cas ha estat la màquina de detecció de fuites, «un aparell modern i fiable», que l'ajuntament ha adquirit i que ja s'està utilitzant. Segons ha informat el consistori, amb aquesta eina es permet identificar les fuites de manera més eficaç, a través d'un treballador de la Brigada Municipal que recorre metre a metre la xarxa d'aigua potable municipal, màquina en mà, que permet detectar els punts crítics i minimitzar les pèrdues d'aigua que el municipi experimenta cada any, dels 96 quilòmetres de canonades amb què compta la xarxa.

 

En les últimes setmanes s'han efectuat diverses actuacions que, a llarg termini, han de servir al municipi per estalviar les pèrdues d'aigua anuals i establir una millor gestió «d'aquest recurs natural tan escàs». En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Obra Pública, Serveis Municipals i Ocupació, Manel González, ha assegurat que «aquest és un pas més en la millora continua que l’Ajuntament està efectuant en la xarxa municipal d’aigua potable per tal de modernitzar-la».