GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Comuns i Podem, molt lluny d'un acord de coalició a Torredembarra

Les dues parts veuen «complicat» arribar a un acord i es podria arribar així a les dotze llistes electorals a la Torre
Si els Comuns i Podem no arriben a un acord a Torredembarra,la xifra de candidatures es podria elevar a una dotzena. | Laia Solanellas

 

Si onze eren poques, ara tot sembla indicar que seran una dotzena les paperetes que els torrencs podran triar a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Després de les primeres reunions de negociació entre Podem i Torredembarra en Comú, des de les dues bandes coincideixen a veure «complicat» un acord preelectoral per anar junts a les eleccions.

 

Fa escasses setmanes es donava a conèixer el nou cercle local de Podem, que escollia Luis Fernando Turrents com a cap de llista de la formació. En declaracions a aquest mitjà, però, Turrents apuntava que «prioritzaven» una coalició amb Torredembarra En Comú i que ja s'havien emplaçat a negociar un encaix, extrem que també reconeixia el líder dels Comuns a la Torre, Carles Fuxet. Després de vora un mes de converses, però, l'acord és complicat.

 

Discrepàncies en la representativitat de les dues formacions a la candidatura

«Pel que fa a programa, coincidim força», assenyala l'alcaldable de Torredembarra en Comú, Carles Fuxet, a aquest mitjà. La discrepància apareix a l'hora de parlar de la llista, on Podem vol més presència de la que els Comuns estan disposats a acceptar. «Aquesta setmana els hem fet la nostra darrera oferta, més enllà d'aquí, no cedirem», apunta Fuxet, sense concretar quina és aquesta darrera proposta. Alhora, Fuxet ha manifestat que «tenim un equip molt sòlid, que porta molts mesos treballant, i una llista molt tancada entre les nostres tendències internes».

 

Des de Podem també assenyalen que l'acord és difícil. «No és una qüestió de llista, és de concepte: Torredembarra en Comú i Podem, si fem coalició, ens hem de tractar d'igual a igual; i en canvi els Comuns ens donen la mateixa importància que qualsevol altre dels seus corrents interns», explica a BaixGaiàDiari.cat Luis Fernando Turrents.

 

Sí que hi hauria acord amb el nom de la possible candidatura —Torredembarra En Comú Podem—, però no en la confecció de la llista, on Turrents reclama equiparar la presència dels Comuns i Podem. «La seva primera oferta era que ocupéssim el número 7», ha explicat Turrents, que ha revela que amb l'avanç de les negociacions, els Comuns els han ofert «la quarta plaça si és una dona i la cinquena si és un home», una proposta que, amb aquest plantejament, «no acceptarem, gairebé segur», tot i que ho haurà de decidir una assemblea convocada per a principis de la setmana vinent.

 

Dotze llistes a les eleccions municipals a Torredembarra?

Si aquesta és, efectivament, «la darrera proposta» dels Comuns, i Podem «gairebé segur» que no l'acceptarà, l'acord sembla ara poc probable. Torredembarra en Comú té enllestida la seva llista en solitari, però algunes fonts apuntaven que Podem no té prou militància a la Torre per poder fer candidatura. «De gent en tenim, i si no hi ha acord, i tant que ens presentarem en solitari», ha dit rotundament Luis Fernando Turrents a BaixGaiàDiari.cat. De fet, el mateix Turrents seria l'alcaldable.

 

Si no hi ha, doncs, un gir radical a la situació, la xifra de candidatures confirmades a Torredembarra acabarà ascendint a una dotzena:

 

 • ERC (Eduard Rovira)
 • Ciutadans (Toni Cruz, per confirmar)
 • PSC (Vale Pino)
 • Junts per Catalunya - Torredembarra (Anna Magrinyà)
 • ABG (Clara Solivellas)
 • CUP (Per confirmar)
 • PP (Núria Gómez)
 • Avui Democràcia (Rosa Maria Guasch)
 • Torredembarra en Comú (Carles Fuxet)
 • Moviment d'Esquerres (Enric Grangel)
 • VOX (Jordi Fernández, per confirmar)
 • Podem (Luis Fernando Turrents)

 

També et pot interessar