GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Crisi a Cs Altafulla per l'elaboració de la llista de les municipals

Diversos membres de l'agrupació van enviar un comunicat anunciant que el partit no es presentaria, però la formació ho nega
Membres de Ciutadans Altafulla, en una paradeta informativa ara fa uns mesos. | TarragonaDigital.com

 

Guerra oberta en l'estructura interna de Ciutadans a Altafulla. Aquest dimarts, 16 d'abril, al migdia, una desena de membres del partit a Altafulla emetien públicament una nota, en nom de l'agrupació local de Ciutadans, on anunciaven que el partit no es presentaria a les eleccions municipals 2019.

 

Denunciaven, a més, intents d'imposició de candidats des de la direcció del partit i feien saber que deu dels tretze integrants de la llista proposada des d'Altafulla es negarien a participar en cap candidatura, de manera que la donaven per descartada. Per contra, des de la direcció de Ciutadans mantenen que el partit es presentarà el 26 de maig a Altafulla amb un nou equip i que podrien obrir un expedient a la desena de membres que, aquest dimarts, van emetre el comunicat en nom de l'agrupació local.

 

Trencament a Ciutadans Altafulla a quaranta dies de les eleccions municipals

Aquest dimarts al migdia, doncs, un comunicat de Ciutadans Altafulla deixava clar que l’agrupació local no presentaria llista a les eleccions municipals. El text descrivia discrepàncies entre els responsables d’organització interna del partit i l’agrupació altafullenca originades el 2015 amb la «imposició» d’Alberto Moreno com a cap de llista. Moreno va ser escollit regidor, però el 2017 va abandonar Cs per passar a ser no adscrit.

 

De cara a 2019, Ciutadans va reobrir un projecte amb cares noves que fa uns mesos van proposar a Tarragona una candidatura encapçalada per la coordinadora local, Maria Lluïsa Díaz. «La proposta estava consensuada i votada entre els nostres afiliats», apunten. Per cert: Díaz, al seu torn, es va presentar a les primàries per encapçalar la candidatura al Congrés rivalitzant amb qui va guanyar-la de manera còmoda, Sergio del Campo. 

 

El cas és que quan el passat dissabte el partit va presentar diversos alcaldables, l’agrupació d’Altafulla no va ser convidada i això va causar «sorpresa i desànim» als seus membres. Denuncien que internament el partit ha contactat amb «tres membres de la llista que recentment s’han incorporat a l’agrupació per tal de liderar-la». «Cap d’ells té domicili ni està empadronat a Altafulla», subratllen. Tot plegat ha causat el trencament del partit amb la dimissió de deu membres de la llista, els signants del comunicat: tots excepte els tres «imposats» des del partit.

 

El partit es presentarà a Altafulla

Des de Ciutadans mantenen, però, que el partit presentarà candidatura a Altafulla. Tot plegat, a escasses hores que es tanqui el termini per presentar llista a la Junta Electoral. Alhora, retreuen a la desena de crítics l’emissió del comunicat en nom de l’agrupació local i han remès els fets al comitè de garanties del partit, que ja ha obert un expedient informatiu als implicats.

 

El partit subratlla que s’està treballant en presentar candidatura a Altafulla «amb un equip amb membres de l’agrupació i de la junta local». Rubén Bea i Soledad Ramírez, segons apunta aquest dimecres el ‘Diari Més’, podrien ser els dos noms que lideressin la candidatura de Cs Altafulla el 26 de maig.

 

Els deu membres dimissionaris de la llista critiquen, alhora, «la deriva totalitarista en què està degenerant Ciutadans» i la «falta de professionalitat i imparcialitat dels responsables d’organització interna del partit». Parlen de «falta de respecte i de consideració» i apunten el seu desacord amb el fet que s’elabori una llista amb «la totalitat de candidats de fora d’Altafulla».

 

També et pot interessar