La CUP Creixell organitza el passi d'un documental sobre el 'Rocío'

L'acte es farà aquest dissabte a les cinc de la tarda
Una imatge de la romeria del Rocío, que se celebra anualment. | Cedida

 

La CUP de Creixell, una formació creada a la vila en els darrers anys, comença a moure's de cara a les eleccions municipals de l'any vinent, quan podrien presentar candidatura a les eleccions municipals per primera vegada.

 

Aquest mateix dissabte, 24 de novembre, els cupaires han programat una activitat cultural que, si bé res no té a veure amb el seu ideari polític, sí que representa una primera activitat dels anticapitalistes oberta a tots els creixellencs que hi vulguin assistir. Es tracta de la projecció d'una pel·lícula documental sobre la veneració a la Mare de Déu del Rocío a Andalusia.

 

La CUP organitza la projecció d'un documental sobre el Rocío

L'acte, que està previst per aquest dissabte, 24 de novembre, tindrà lloc al Casal Municipal de Creixell, que està situat a l'avinguda del doctor Pujol, número 15, a partir de les cinc de la tarda. El documental, titulat 'Almonteño, déjame que yo contigo la lleve', ha estat escrit i dirigit per Josep Maria Comelles, que és catedràtic d’Antropologia Social del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili.

 

La pel·lícula, que va ser rodada entre els anys 1978 i 1982, mostra imatges de la 'marisma almonteña': Almonte, el Rocío, Sevilla, i l’Aljarafe, fent una reconstrucció del seu context social i cultural. S'hi mostrarà la veneració a la Mare de Déu del Rocío durant la celebració de la romeria anual que es fa vers aquesta divinitat. L’acte comptarà amb la participació del coro rociero Aromas de Azahar de Creixell.

 

La CUP de Creixell, un nou actor polític a la vila

Amb aquest acte en què es projectarà un documental sobre la romeria del Rocío, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Creixell enceta, almenys a escala de projecció pública, el curs polític 2018-2019, que ha d'acabar el 26 de maig de 2019, amb les eleccions municipals

 

Tret d'una sorpresa majúscula, la CUP presentarà candidatura a Creixell per primera vegada a la història, després que tres anys enrere es fundés un cercle local de la formació a la vila. Caldrà esperar, però, algunes setmanes per conèixer qui serà el cap de llista i la resta de la candidatura dels anticapitalistes.