Situació delicada a la Protectora de Torredembarra: escassetat de menjar i 'overbooking' a les gàbies

Les instal·lacions allotgen, ara mateix, uns 400 gossos | L'acollida i la donació de pinso, fonamentals per fer front a la crisi

L’estat d’alarma també afecta uns 400 gossos que es troben, ara mateix, a la Protectora d’Animals de Torredembarra. Segons avança el ‘Diari Més’, el confinament actual impedeix que els voluntaris habituals puguin acudir a l’espai per tal de treure a passejar els gossos, fet que els obliga a restar tancats a les seves gàbies, amb un nivell d’estrès extra. Alhora, la instal·lació gestionada per la Societat Protectora d’Animals de Catalunya (SPAC) ha denunciat també una manca d’aliments derivada de l’estat d’alarma i les condicions comercials sobrevingudes.

Sense anar més lluny, el passat cap de setmana es van quedar sense pinso a les instal·lacions. Les comandes ja no arriben de manera immediata, explica el mateix mitjà, i els responsables del centre —que, durant els últims dies, han pogut alimentar els animals a base de pollastre— auguren una situació insostenible si tot continua igual. Les donacions de pinso, a través d'un establiment torrenc que permet la compra online, estan salvant ara mateix un moment delicat.

Acollir un animal, més important que mai

El conveni amb l’entitat holandesa Stichting, que permetia anar alliberant espai a les gàbies a través del trasllat dels animals cap als Països Baixos, també ha quedat aturat arran de la crisi del coronavirus, fet que precisa, de forma urgent i imprescindible, l’acollida de les mascotes. La Protectora, amb tot, s’està adaptant i està traslladant amb molt d’esforç els animals a les noves llars d’adopció, sempre extremant les mesures de seguretat.

Cal recordar que, tot i el confinament derivat de l'estat d'alarma, apareixen de forma constant animals abandonats a les vies públiques de les nostres comarques. Acollir un gos i col·laborar amb les protectores de forma activa resulta també fonamental en aquests temps excepcionals. Es pot contactar i cooperar amb la Protectora de Torredembarra a través d'aquest enllaç.

"Dol a Torredembarra: Mor Joan Bargalló, expresident de la Unió Deportiva" "Torredembarra treu a licitació sis projectes aturats per la crisi del coronavirus"