Imatge lleugerament contrapicada, des del terra, amb un cartell del FIC-CAT.

El Festival Internacional de Cinema en Català presenta el cartell de la tretzena edició

El certamen, que se celebrarà entre finals de setembre i inicis d'octubre, serà el primer festival que es farà presencialment de Catalunya

El Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà ha presentat aquest dimarts, 23 de juny, el cartell oficial que publicita la tretzena edició del certamen. Després de ser ajornat, es va anunciar que finalment se celebrarà entre el 26 de setembre i el 3 d'octubre, sent així el primer festival que es farà íntegrament de manera presencial a Catalunya.

El muntatge cinematogràfic, «l'art invisible del cinema», protagonista del certamen

L'edició d'enguany estarà dedicada al muntatge cinematogràfic, una professió sovint definida com «l'art invisible del cinema», que sens dubte és difícil d'identificar per part de l'espectador. Precisament per aquesta i altres raons, els muntadors i muntadores prendran especial protagonisme en un FIC-CAT on es podran veure diverses les modalitats cinematogràfiques, entre elles llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. 

El cartell i l'espot reivindiquen igualtat

El cartell, dissenyat per Raül Riera, membre de l’organització, segueix la mateixa línia que l’espot, on el muntatge n’és el protagonista. Gràficament, es tracta de la imatge impactant d’un ull que observa a l’espectador a l’iris del qual es pot veure reflectit el mar, referència que podem relacionar amb Roda de Berà, seu del FIC-CAT. Així com al muntatge, es fusiona pell fosca i pell clara, amb l’objectiu de reivindicar igualtat.

La responsable de produir l'espot publicitari ha estat Heidi Ramírez, guanyadora de la categoria Jove 48 Hores en la passada edició. El vídeo s’estrenarà en exclusiva a principis del mes de juliol en nombroses sales dels cinemes Ocine gràcies a la col·laboració del publicista Jaume Pahissa, qui ha col·laborat amb el Festival des dels inicis.

El cartell del FIC-CAT.
El cartell del FIC-CAT | Raül Riera


Comentaris