Imatge lleugerament contrapicada, des del terra, amb un cartell del FIC-CAT.

El FIC-CAT posposa la tretzena edició del festival fins a l'estiu vinent

La situació d'inseguretat i incertesa arran de la pandèmia impedeix que se celebri el que havia de ser el primer festival celebrat íntegrament de manera presencial

Fa poc més d'un mes, el FIC-CAT i l'Ajuntament de Roda de Berà anunciaven la signatura, un any més, del conveni anual de coorganització del Festival Internacional de Cinema en Català  Costa Daurada. Tot i estar immersos en la pandèmia de la Covid-19, els organitzadors, que sumaven enguany un ambiciós augment del finançament de 25.000 euros —aportats pel consistori—, anunciaven les dates de la tretzena edició del certamen cinematogràfic: del 26 de setembre al 3 d'octubre de 2020. Així, el FIC-CAT, que havia estat ajornat de la seva data original, havia de ser el primer festival al territori català a celebrar-se de manera presencial íntegrament.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Però les circumstàncies no milloren, i la preocupació i la incertesa segueixen ben presents. Tant, que impedeixen saber en quines condicions es podria celebrar un festival d'aquest calibre i que, sobretot, reuniria un gran nombre de persones en un espai relativament tancat. Per aquest motiu, l'organització del FIC-CAT ha emès un comunicat en què explica el següent: «Des de l'organització del FIC-CAT hem estat treballant per intentar celebrar la tretzena edició del Festival amb la mateixa qualitat de sempre però adaptant-nos a la situació excepcional causada per la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tots els esforços, la situació actual i la incertesa de l'esdevenir ens obliguen a posposar la celebració fins al juny del 2021».

L'organització procurarà mantenir la mateixa estructura de cara a l'any vinent

L'organització tenia prevista la celebració del Festival per al final del mes de setembre, per la qual cosa l'estructura i la programació ja estaven pràcticament tancades. De fet, el cartell, que reivindica igualtat, ja havia estat presentat, i uns pocs dies després es va fer el mateix amb l'espot publicitari, presentat a les xarxes socials. Enguany, «l'art invisible del cinema», el muntatge, era el protagonista.

Pere Virgili i Antonio Barrera signant l'acord de coorganització del Festival.
L'Ajuntament i el FIC-CAT Pere Virgili i Antonio Barrera signant l'acord de coorganització del Festival. la aquest dijous l'acord de coorganització del Festival. | Cedida
 

«Per coherència i per respecte als compromisos adquirits», així ho diu el comunicat, «procurarem mantenir la mateixa estructura de cara l’any vinent», sense defallir en el propòsit de ser l’aparador del cinema rodat en llengua catalana. Amb aquesta intenció, ja s'està treballant per fer de l’edició del 2021 la més memorable, tot esperant que les circumstàncies siguin favorables.