Pla detall de les finestres del centre de menors de Torredembarra, destrossades després de l'atac d'aquest dijous a la nit

El Govern veu «molt greu» l'atac contra el centre de menors de Torredembarra i denunciarà els fets

En un comunicat, el Departament de Treball ha reiterat el «rebuig frontal» a aquestes actituds violentes

El Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat ha qualificat de «molt greu» l’atac al centre de menors de Torredembarra d’ahir dijous, 18 de febrer, segons ha explicat la conselleria en un comunicat.

Des del Departament han recordat que els centres de protecció de menors són serveis públics que acullen les persones més vulnerables, i «és inacceptable que hi hagi gent que vulgui focalitzar l’odi cap als col·lectius que més s’haurien de protegir».

Des del govern català han reiterat el «rebuig frontal» a aquestes actituds violentes als espais on viuen menors tutelats per l’administració, i han anunciat que han posat en marxa el seu equip jurídic per tal de denunciar els fets.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La CUP condemna «els atacs racistes» a menors migrants 

La CUP  ha condemnat «total i absolutament els atacs racistes» que es van produir aquest dijous en un centre de menors migrants a Torredembarra, i ha exigit al Govern que garanteixi la seva seguretat.

En un comunicat aquest dissabte, els cupaires destaquen que Vox, «amb la connivència d'alguns mitjans d'informació, han criminalitzat i deshumanitzat els joves» i han generat una situació que provoca brots de violència com aquesta.

A més, consideren que aquesta situació provoca una pressió policial que comporta «abús d'autoritat, discriminació per país d'origen, identificacions, escorcolls corporals, presumpció de conductes delictives i detencions».

També creuen que és l'administració —a través de la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) de la Generalitat— que contribueix a la seva estigmatització amb una gestió d'acolliment «ineficient».

Així, condemnen el «racisme institucional» que porta els joves al sensellarisme  i a sofrir atacs violents com el de Torredembarra, en les seves paraules.