GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Gran Rua de Carnaval de Creixell passa enguany a la setmana següent

El canvi podria afavorir la presència de carrosses i comparses de pobles de l'entorn
Una imatge del Carnaval de Creixell de l'any passat, 2018. | Cedida

 

Creixell implanta aquest 2019 una novetat a la celebració del seu Carnaval. La gran rua de carrosses i comparses d'aquesta festa, que se solia fer habitualment el dissabte de Carnaval a la nit, s'ajornarà aquest 2019 una setmana. Així doncs, calendari en mà, enguany la Gran Rua del Carnaval de Creixell serà dissabte, 9 de març.

 

La decisió podria significar una aposta de Creixell per veure incrementada la seva rua no tan sols amb les carrosses i comparses de la localitat, sinó també amb les dels pobles veïns, com ara Torredembarra o Altafulla. El consistori creixellenc ha fet pública la seva decisió en els darrers dies.

 

La Gran Rua de Carnaval de Creixell, dissabte 9 de març

D'aquesta manera, doncs, el Carnaval de Creixell quedarà dividit en dos caps de setmana. I encara més: en dos dissabtes. El dia de Carnaval, pròpiament, és el 2 de març. Aquella jornada estarà dedicada als més menuts. A partir de les cinc de la tarda se celebrarà, com és habitual cada any, la rua infantil, que culminarà al Casal Municipal. Serà el primer plat carnavalesc a la localitat.

 

Tot just set dies més tard, el següent dissabte 9 de març, serà el torn per a la gran desfilada, l'anomenada Gran Rua del Carnaval de Creixell, que cada any acull les carrosses i comparses més lluïdes de la localitat a través dels carrers del nucli antic i de l'eixample de la vila. Està previst que la passada comenci a partir de les vuit del vespre.

 

El canvi de data del Carnaval de Creixell podria respondre al reclam de les carrosses que, la setmana anterior, hauran participat als Carnavals dels pobles del voltant, com ara Torredembarra, Altafulla o Roda de Berà. En anteriors ocasions, molts d'aquests grups assistien, el dissabte següent, a la rua de Carnaval de la Riera de Gaià, però enguany, el govern d'aquest consistori va descartar celebrar la passada i reconduir el Carnaval a una festa «més íntima i més familiar».

 

Consulteu les bases del Carnaval de Creixell 2019 fent clic en aquest enllaç

 

També et pot interessar

Petits canvis de recorregut a les tres rues de Carnaval de Torredembarra

Detenen un veí de Creixell per cometre quatre robatoris a Vilafranca