Roda de Berà i Creixell celebren Halloween

A Roda de Berà, la celebració es durà a terme entre les cinc de la tarda i la mitjanit
Els nens i nenes de Roda de Berà sortiran a celebrar disfressats un Halloween de por.   | Cedida

Roda de Berà celebrarà, per novè any consecutiu, la festa de Halloween, una tradició nord-americana cada cop més estesa i que conviu amb la tradicional Castanyada. Les regidories d’Infància i Joventut del consistori rodenc, amb el Punt d’Informació Juvenil i l’Esplai Municipal Rodus, ja ho tenen tot enllestit per celebrar aquest dijous, dia 31 d’octubre, tota una sèrie d’activitats per a infants i per a adults.

L'inici de les activitats, a les cinc de la tarda

Els carrers de Roda de Berà s’ompliran, sobretot, de petits monstres, morts vivents, vampirs i de tot tipus de personatges terrorífics disposats a gaudir de la festivitat, ja que els infants amb les seves disfresses en seran els protagonistes. A les cinc de la tarda està previst que comenci la «terrorífica festa» a la plaça de l’Ajuntament, on se servirà un berenar, es pintaran cares i hi haurà un espectacle infantil a càrrec de la companyia L’Invisible Titelles.

A quarts de set de la tarda, a la plaça de la Sardana, hi haurà jocs terrorífics amb sorpreses. Els infants més agosarats hauran de passar per un recorregut ple de caixes dins les quals hauran de posar-hi les mans i esbrinar què contenen. A canvi, seran obsequiats amb una bossa de llaminadures. I a partir de les deu de la nit arribarà el plat fort, l’exitós Passatge del Terror al Casal Municipal Les Monges.

El passatge del terror, el gran atractiu

L'activitat presenta dues importants novetats: el canvi d’horari, ja que tindrà lloc a les deu de la nit enlloc de fer-se per la tarda, i l’altra novetat és que serà a càrrec d’actors professionals de la companyia Funeral Cabaret. L’entrada serà gratuïta i no s’aconsella a menors de 12 anys. El Passatge romandrà obert fins les 12 de la nit. L’any passat gairebé 500 persones van visitar el terrorífic passatge i aquest any s’espera arribar, com a mínim, al mateix nombre de visitants.

A Creixell se celebra el 'Castanyalloween'

La veïna localitat de Creixell també celebra la festivitat del Halloween i la de la Castanyada, que fusiona en el seu particular 'Castanyalloween'. Aquest dijous, a les set de la tarda, es farà el segon Concurs de Carabasses de Halloween, que es poden portar a l'Hortet de Creixell (carrer de Sant Jaume, 12) fins a la una del migdia. Al vespre es farà, al mateix Hortet, el lliurament de premis. L'exposició de les carabasses es podrà visitar fins diumenge 3 de novembre.

El dia de Tots Sants a les deu del vespre es durà a terme un passatge del terror als carrers del nucli històric de la Vila, que partirà des de la Rambla de les Moreres. L'accés a l'atracció, per a persones de més de 9 anys, valdrà un euro i hi haurà servei de bar. Ja dissabte, 2 de novembre, s'han programat diverses activitats infantils en horaro de tarda.

A les cinc, al Casal Municipal i a preu de dos euros que es donaran a l'Asociación Española contra el Cáncer (AECC), hi haurà un berenar, pinta-cares, animació i assaig del ball de la cançó 'Thriller', de Michael Jackson, per la qual cal portar roba de zombi o samarreta blanca per pintar. La coreografia la representaran, tots els nens participants, a dos quarts de set de la tarda.

A les set del vespre arrencarà el 'Truc o tracte', amb sortida del Casal Municipal i una posterior cercavila per les botigues del casc urbà de Creixell, en un acte solidari per l'entitat 'Segundas oportunidades'.

"🎉 Altafulla, a punt per arrencar Sant Martí 2019" "👮 TORREDEMBARRA: La Unitat de Mediació de la Policia Local resol el 64% dels casos"