El 44è Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès començarà el 22 de desembre

La darrera representació es farà el 6 de gener, dia de Reis
Una imatge d'una de les anteriors edicions del Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès. | Àngel Ullate

 

Les festes de Nadal s'acosten cada cop més. Al Baix Gaià, una de les tradicions més arrelades és la representació del Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, que es fa des de 1976 de manera ininterrompuda. D'aquesta manera, enguany s'arribarà a la 44a edició d'aquest pessebre, que ja ha fet públiques les dates de la representació.

 

El 44è Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès ja té horaris

Tothom que el vulgui veure, podrà visitar-lo sis dies diferents de les fetses de Nadal. Al desembre, hi haurà representacions els dies de Nadal i Sant Esteve —25 i 26 de desembre—, i també els diumenges posterior i anterior: 22 i 29 de desembre. Aquests quatre dies, els passis seran a les 18.15, les 18.55, les 19.35 i les 20.15 hores.

 

Ja entrat l'any 2020, hi haurà dos dies més de pessebre. L'1 de gener, dia de Cap d'Any, i el 6, jornada de Reis: tots dos dies, les representacions es faran a les 18.30, les 19.10, les 19.50, i les 20.30 hores.

 

Un pessebre amb molta tradició més enllà del Baix Gaià

El Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès ha esdevingut un dels clars referents d'aquesta tradició a tot Catalunya. Durant els primers 35 anys d'història, l’entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar les representacions del Pessebre. Després, van decidir deixar de ser els responsables de l’organització, i d’ençà d'això, la tasca va a càrrec de l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

 

El pessebre és visitat per grups d'un màxim de 150 persones, que van guiades pel vell pastor. Hi ha un total de quinze quadres, i el pessebre és en moviment i parlat, amb vestuari d’època, tradicional i música enregistrada. Tot plegat, durant 40 minuts a l'entorn de l'ermita de la Mare de Déu de Montornès.

 

Les entrades es venen a set euros per a totes les persones majors de 14 anys; i a quatre per als nens d'entre 8 i 14 —tot i que no paguen si presenten el seu carnet del Club Super3. La canalla menor de vuit anys té l'entrada gratuïta.

"🎭 LA TORRE: Nova obra de teatre del Nus Escènic els propers dies!" "🚲🎄 LA TORRE: La proposta de Nadal per nens amb què poden guanyar una bicicleta!"