En marxa el nou servei de recollida de la brossa a Torredembarra

L'aplicació serà gradual, fins el proper 1 d'agost

Torredembarra posa ja en marxa el nou servei de recollida de residus. Després de mesos amb el contracte en 'stand by' per la suspensió cautelar del Tribunal de Contractes Públics que va acabar donant la raó al consistori i aixecant la sanció, en els darrers dies, l'Ajuntament torrenc ha formalitzat el contracte del servei amb l'empresa Nordvert SL, per 4.303.534,88 euros amb l'IVA inclòs i una durada de quatre anys, prorrogables a dos més. En els propers sis mesos, s'ha fixat un calendari en què s'aniran aplicant les millores del servei de manera progressiva, a fi i efecte que l'1 d'agost el nou servei estigui desplegat al complet.

Aquest dijous, 7 de febrer, al matí, ha tingut lloc una reunió entre el consistori i l'empresa adjudicatària per tractar sobre la constitució de la comissió de seguiment, que vetllarà pel correcte funcionament del servei i perquè es compleixi el calendari.

El calendari de desplegament del nou servei de recollida de la brossa a Torredembarra

D'aquesta manera, aquest dijous ha quedat fixat el 'tempo' de desplegament del nou servei de recollida de la brossa a la Torre, que es produirà de la següent manera:

Febrer

S’incrementa, durant els mesos d’hivern, la freqüència de la recollida de l’orgànica a través del Porta a porta al Nucli antic. De quatre dies passa a cinc: ara també es recollirà els dimarts.

Incorporació de xips als contenidors comercials, rentat excepcional de contenidors de ciutadania i reposició d’etiquetes, i compra de nous contenidors de ciutadania.

Març

Substitució dels contenidors trencats amb nous contenidors, compra i distribució de contenidors comercials d’envasos amb xip i canvi de freqüència de neteges de contenidors de ciutadania i comercials.

Abril

—Compra de nous contenidors de fracció orgànica, incorporació de vehicles de recollida de voluminosos i inici recollida segregada de voluminosos aprofitables.

Maig

—Compra i repartiment de contenidors flexibles (big bag) per a poda, incorporació vehicle càrrega posterior i incorporació de la recollida comercial d’envasos.

Juny

—Incorporació de nou vehicle de recollida de poda i modificació dels horaris de recollida de poda i voluminosos.

Juliol

Incorporació de vehicle elèctric per a la recollida Porta a porta, retirada de contenidors de fracció orgànica i distribució dels nous.

Resta del 2019

—Altres actuacions, entre les quals destaca la implementació de la recollida porta a porta al barri de Babilònia.

Les millores globals previstes en el nou servei de recollida de la brossa

Així doncs, aquestes són les millores que es volen dur a terme, globalment, amb l'aplicació del nou contracte de recollida de residus formalitzat recentment després que Nordvert guanyés el concurs i se n'aixequés la suspensió cautelar:

Desenvolupar per barris un nou sistema de recollida: el porta a porta, que permet assolir un reciclatge superior al 70%, mentre que amb contenidors no s’ha pogut superar el 39% a Torredembarra. S'incrementarà la freqüència d’algunes recollides com la de la matèria orgànica per evitar olors.

—El material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà de xip identificatiu als contenidors d’orgànica i les bosses d'envasos per fer el seguiment de la millora del reciclatge i per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions en la taxa si realment reciclen.

La poda passarà a recollir-se diumenge i dilluns, i amb saques de runa (big-bags) i camió amb ganxo. 

La recollida comercial inclourà la dels envasos i l'empresa farà íntegrament la d’orgànica i la de vidre i cartó comercials, atès que fins ara una part la feien els brigades ambientals. 

—També s'ha previst una recollida diferenciada dels voluminosos que permeti reutilitzar allò que encara és aprofitable amb finalitats socials. 

Hi haurà aportació de nous contenidors i, a poder ser, de diferent model per evitar els problemes dels actuals —es trenquen amb facilitat amb el vent. S'han definit de manera exhaustiva els sistemes de neteja que, en la part externa de contenidor, s'haurà de fer obligatòriament a mà.  

Millores en les prestacions del sistema de seguiment diari amb geolocalitzador de vehicles i contenidors que permetrà controlar millor el servei prestat per l’empresa. 

També et pot interessar

Diversos identificats en dos establiments de Torredembarra

Torredembarra, Roda de Berà i Altafulla s'adapten a les noves tendències comercials


Comentaris