Les obres de la Violeta d'Altafulla començaran aquesta setmana

Està previst que el nou teatre-auditori s'inauguri per Sant Martí
El casal municipal La Violeta d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Altafulla és a punt de donar el tret de sortida a les obres de remodelació del casal La Violeta. Després de setmanes de desenvolupament dels tràmits administratius necessaris per engegar l'obra, la setmana passada els operaris ja van buidar tot l'equipament. Segons va explicar aquest dimarts, 19 de febrer, la regidora d'Urbanisme del consistori altafullenc, Marisa Méndez-Vigo, als micròfons de l'emissora municipal, Altafulla Ràdio, serà aquesta setmana quan s'entrarà a La Violeta tota la maquinària necessària per endegar els treballs i es delimitaran els nous espais.

 

L'obra arrencarà al gener i es preveu que duri nou mesos

Segons la previsió sobre la qual treballava l'empresa adjudicatària el passat mes de desembre de 2018, quan es va formalitzar el contracte entre Contratas Vilor SL i l'Ajuntament d'Altafulla, els treballs al Casal La Violeta s'allargaran durant nou mesos. Així, la previsió inicial era que s'iniciessin durant el mes de gener, però la tramitació a nivell administratiu ho ha endarrerit tot

 

Tot i aquesta demora sobre la previsió de temps prevista, el cert és que des de l'equip de govern municipal se segueix treballant amb la idea que els treballs hagin arribat a la seva culminació just abans de la Festa Major de Sant Martí, que se celebra al novembre, i que ja llavors La Violeta pugui acollir alguns dels actes de la festivitat local. Per Carnaval, per exemple, el ball que tradicionalment se celebrava a La Violeta s'ha traslladat enguany al poliesportiu municipal.

 

La nova Violeta, un auditori amb capacitat per a 300 persones de públic

L'obra preveu convertir La Violeta en un auditori amb capacitat per a 300 persones i amb 504 metres quadrats útils. Es preveuen treballs com ara la substitució de tota la coberta, l’aïllament tèrmic extern, la intervenció sobre l’estructura existent per millorar els espais interiors, la millora dels accessos, la reforma total dels lavabos, els vestidors i l’equipament tècnic, la millora dels acabats, paviments i revestiments i l’adquisició d’equipaments per als diferents usos.

 

També et pot interessar