L'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, substituirà Magrinyà al Consell Comarcal

Tot apunta que, com Magrinyà, també n'ocuparà la vicepresidència
L'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, serà conseller comarcal en substitució d'Anna Magrinyà. | TarragonaDigital

Mentre Junts per Catalunya - Torredembarra continua el procés de decisió per trobar substitut, en la plaça de regidor, per a Anna Magrinyàtot apunta que serà el número 2 de la llista, Josep Maria Calvet—, el PDECat tarragoní ja li ha trobat relleu a l'altre càrrec públic que ocupava, el de consellera comarcal del Tarragonès.

Llopart substituïrà Magrinyà i podria assumir també la vicepresidència del Consell Comarcal del Tarragonès

La ja ex edil de Torredembarra havia assumit el càrrec tot just amb la constitució de la nova corporació, el 15 de juliol d'enguany i, de fet, havia estat una de les artífexs del pacte de govern de Junts per Catalunya amb el PSC i En Comú Guanyem. Amb la seva renúncia fruit de l'escàndol per les falsificacions de documents públics, Jordi Llopart, alcalde de Creixell des de l'any 2011, la substituïrà en aquest ens comarcal.

Magrinyà, que era l'única dona del grup polític de JxCat, també era la consellera delegada de l'àrea d'Esports i la vicepresidenta de la institució, que la formació postconvergent governa amb el PSC i En Comú Guanyem. Tot i que amb l'arribada de Llopart s'haurà de redefinir l'organització interna del grup, tot indica que l'alcalde creixellenc podria prendre-li també el relleu en el càrrec de la vicepresidència.

Torredembarra perd un conseller; el Baix Gaià en manté el nombre

Amb l'adeu d'Anna Magrinyà, Torredembarra perd un dels seus membres al Consell Comarcal del Tarragonès, del qual també formen part Núria Batet (ERC), Vale Pino (PSC) i Toni Cruz (Ciutadans). El Baix Gaià, amb l'entrada de Jordi Llopart —serà l'únic conseller de Creixell—, conserva el seu pes dins de l'ens comarcal.

Cal recordar que, a banda dels tres torrencs, des del Baix Gaià també són consellers comarcals els socialistes Antonio López (el Catllar), José Antonio Benedicto (Roda de Berà) i Daniel Cid (Vespella de Gaià); els republicans Francesc Saigí (el Catllar), Gemma Maymó (Altafulla) i Raül Franquet (la Nou de Gaià); el postconvergent Jaume Casas (la Riera de Gaià) i, per part dels Comuns, Marisa Méndez-Vigo (Altafulla).

"🚲APUNTEU-VOS-HI: La popular bicicletada per cremar els torrons el dia de Sant Esteve!" "🔥 Marxa de torxes a Torredembarra per reclamar «la llibertat dels presos polítics»"