Anna Magrinyà plegarà divendres després que li hagi demanat JxCat

El president local del partit, Marc Francesch, ha demanat a l'edil la seva dimissió
Anna Magrinyà és regidora de l'Ajuntament de Torredembarra des de 2015. | TarragonaDigital

Ultimàtum a Anna Magrinyà. El comitè local de Junts per Catalunya a Torredembarra ha demanat la dimissió de l'única edil de la formació, en conèixer-se l'escàndol que ha transcendit fa escasses 24 hores: Magrinyà hauria falsificat des de 2015 fins a 130 documents amb una signatura falsa del secretari municipal. En un comunicat emès aquest dijous a darrera hora de la tarda, el comitè local de JxCat a Torredembarra exigeix a Anna Magrinyà «que dimiteixi de tots els seus càrrecs i deixi l’acta de regidora del consistori».

JxCat demana a Magrinyà que plegui...

No només això: el partit ha posat com a data límit de la renúncia el dia de demà, divendres, 13 de desembre. En el text, que signa el president local i número 5 de la formació a les eleccions municipals del maig passat, Marc Francesch, s'agraeix a la regidora postconvergent «la feina feta durant els últims anys».

Amb tot, tal com el mateix Francesch ha explicat a aquest mitjà, el partit considera que «els actes que s’han fet públics són incompatibles amb els valors que defensa el nostre projecte polític» i és per això que li demana la dimissió.

... i l'edil presentarà divendres la seva renúncia a tots els càrrecs

En aquest sentit, segons confirmen fonts del PDECat a la demarcació a TarragonaDigital, Anna Magrinyà presentarà aquest divendres la seva dimissió com a regidora de l'Ajuntament de Torredembarra —i en conseqüència, també la vicepresidència i la conselleria comarcal—, i com a presidenta del PDECat al Tarragonès, i abandonarà l'activitat política. Caldrà esperar, doncs, que l'edil faci efectiva la seva renúncia en les properes hores, després d'haver estat regidora de l'Ajuntament de la Torre en els darrers quatre anys i mig.

Amb la seva dimissió, l'acta correspon ara a qui va ser el candidat número 2 dels postconvergents, l'arquitecte Josep Maria Calvet. Només en cas que Calvet renunciés a assumir la tasca de regidor, podrien assumir el càrrec els següents candidats de la llista, successivament. Els noms que segueixen la candidatura són els de Xavier Suárez, Jovita Baltasar, Marc Francesch i Mariona Giralt.

"👏💵 ALTAFULLA: Els diners que donarà l'Ajuntament per ajuda humanitària" "🎄 AGENDA: No us perdeu la Fira i les activitats infantils del Nadal a Torredembarra!"