Torredembarra lloga quatre solars destinats a aparcament de vehicles

Amb la formalització dels arrendaments, el consistori podrà actuar per fer-hi els arranjaments que convinguin
L'Ajuntament de Torredembarra ha llogat quatre solars destinats a aparcaments. | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Torredembarra llogarà quatre solars per destinar-los a aparcament públic de vehicles. Es tracta del final d'un procés endegat el març passat, pel qual el consistori buscava regularitzar la situació dels aparcaments dissuassoris del centre de la localitat.

L'objectiu: regularitzar la situació dels pàrquings ja existents

La immensa majoria de zones d'aparcament ho eren 'de facto', però no comptaven amb un contracte d'arrendament amb l'Ajuntament, cosa que impedia, per exemple, que el consistori actués per evitar els petits esvorancs que compliquen la conducció o que es millorés el paviment per evitar autèntics fangars en cas de pluja.

Per poder resoldre aquestes queixes, força recurrents d'altra banda, des del consistori es va optar per posar en marxa un concurs públic, que es va iniciar el 26 de març, a través del qual es demanaven solars que, en cas de complir les prescripcions tècniques exigides, s'usin com a aparcaments dissuasoris gràcies a un contracte de lloguer amb l'Ajuntament de Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra llogarà quatre solars

Després de la presentació d'ofertes i la seva puntuació segons la legalitat establerta, aquest dijous, 12 de setembre, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament aprovava l'adjudicació dels lloguers, que són per dos anys, prorrogables a un màxim de dos anys més. Quins són els solars que arrendarà el consistori?

Segons l'acord d'adjudicació, n'hi ha quatre. Els dos primers es troben a la confluència entre l'avinguda del President Companys i el carrer de l'Onze de Setembre, a la banda oposada al CAP. Així, es lloga un terreny de 7.119 metres quadrats a Providència Ferré, pel qual es pagaran 6.407,10 euros anuals; i un de 3.136 metres quadrats a la família Agràs, a un preu anual de 1.411,20 euros.

També es regularitza la situació de dos solars propietat de Coca Torrens y Cia, CB. Un és el del carrer de Mañé i Flaquer, de 9.174 metres quadrats, pel qual percebran 8.256,60 euros a l'any; i l'altre és el del passeig de la Sort, a tocar dels carrers de la Capella i de Tarragona: un solar de 7.294 metres quadrats que es llogarà a 6.564,60 euros a l'any.

L'Ajuntament ja hi podrà actuar

En tots els casos es tracta de solars que ja s'usaven com a aparcament, però que ara tindran relació d'arrendament amb el consistori, de manera que des de l'Ajuntament es podran fer actuacions per a la millora de les seves condicions. Aquest és el pas posterior a les formalitzacions dels contractes, que s'hauran de signar en les properes setmanes.

"❗ ÚLTIMA HORA: Ferit greu un ciclista a Roda de Berà" "🔴 ALTAFULLA: L'Ajuntament vol impulsar el turisme i el comerç"