manifestació independentista a Torredembarra.

Una marxa de torxes a Torredembarra per reclamar «la llibertat dels presos polítics»

S'ha convocat per a aquest divendres al vespre

Nova convocatòria de caire independentista a Torredembarra. El CDR local ha convocat per a aquest divendres, 20 de desembre, una marxa de torxes que reclama la «llibertat dels presos i preses polítiques ara». La cita, segons han difós a través de les xarxes socials, serà a les vuit del vespre a la plaça de la Vila.

Serà la tercera convocatòria que els independentistes torrencs faran aquesta setmana prèvia a Nadal. N'hi ha dues més per dimecres. Una d'elles serà a la mateixa plaça de la Vila de Torredembarra, en la tercera manifestació que convoca 'Torredembarra per la Llibertat'. El grup fa trobades setmanals, cada dimecres a les set del vespre, en aquest cèntric punt de la localitat, on conviden tothom a «portar una peça de roba groga» i que solen culminar amb el cant dels Segadors.

Des del Baix Gaià al Camp Nou, a la cita del Tsunami Democràtic

La tercera mobilització partirà de Torredembarra i Altafulla, però, serà al Camp Nou aquest dimecres a la tarda, durant les hores prèvies del partit de Lliga entre el Barça i el Reial Madrid. El bus surt a les 14.15h d'Altafulla i a les 14.30h de la Torre a preu de deu euros i espera traslladar presència de la zona a la mobilització que convoca Tsunami Democràtic.

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que uns 1000 mossos i 2.000 vigilants de seguretat privada vetllaran per la seguretat del partit de futbol entre el Barça-Madrid que es jugarà el dimecres vinent. Sallent ha indicat que «el pitjor escenari» seria «una invasió de camp» tot i que ha apuntat que «no és probable però sí possible».

Si es produís aquest fet, el protagonisme recauria en la seguretat privada però el cos policial intervindrà si la situació esdevé «especialment greu» per detenir i denunciar els autors. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reiterat que es garantirà la celebració del partit i que la decisió d'endarrerir-lo va ser «equivocada» i no es va prendre per motius de seguretat.


Comentaris