Una imatge de la fira de Torredembarra 1713

Arriba una nova edició de ‘Torredembarra 1713’

Durant el 14, 15 i 16 de maig Torredembarra es trasllada al segle XVIII

Cada any al maig, Torredembarra es trasllada al segle XVIII per a rememorar la batalla que es va dur a terme el juliol de 1713 en el marc de la guerra de Successió. Es tracta d’una recreació històrica que commemora els fets ocorreguts aquell any històric. 

Durant tot el  cap de setmana els carrers i les places de  Torredembarra es converteixen en l'escenari d'aquest combat on s'organitza un ampli ventall d'actes per a tots els públics i adaptat a les mesures de protecció.

Destaquen les recreacions històriques interpretades per diversos grups i la desfilada de tropes o l'ofrena floral, entre altres representacions. Per tant, el programa se centrarà en activitats de divulgació històrica amb exposició, conferències, actuacions musicals i visites guiades. 

Enguany, com era d’esperar, l’aforament dels esdeveniments serà limitat i requerirà reserva prèvia.

Torredembarra 1713: Programació

Actes previs

Del 10 al 28 de maig, a la Sala Lluís d'Icart.

Exposició: Personatges i batalles de la guerra de Successió: 1705-1714 i recreació d'espais de campament militar amb tendes, mobiliari de campanya i banderes.

— De dilluns a divendres, de 9.00 a 17.00 hores, (entrada pel Pati del Castell).

— Dissabte  15 de maig, d'11.00 a 13.30 hores, i de 17.00 a 20 hores, i diumenge 16 de maig d'11.00 a 13.30 hores, (entrada pel Pati del Castell).

— Dissabte 22 de maig, d'11.00 a 13.30 hores, i de 17.00 a 20 hores, i diumenge 23 de maig d'11.00 a 13.30 hores, (entrada pel Camí de l'Era).

Divendres 14 de maig

— A les 19.00 hores,  al Pati del Castell, conferència 'Pólvora, veles i galiots. La guerra de 1713-1714 a la costa catalana', a càrrec del Dr. Xavier Rubio.

Aforament limitat. Activitat gratuÏta.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat

— A les 20.00 hores, en l'Església de Sant Pere Apòstol, concert de cant i orgue 'Àries antigues d'amor i desamor', a càrrec de Natàlia Casasús, soprano i Jonatan Carbó (orgue).

Aforament limitat.

Entrades a — torredembarra.reservaplay.cat —.

Dissabte 15 de maig 

— A les 12.00 hores, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l'època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell.

Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat

— A les 17.30 hores, al Pati del Castell, activitat musical 'La música del poble, durant el S.XVIII', amb indumentària i música popular de l'època, a càrrec de Ramon Redorta.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat

Activitat dirigida a tots els públics. Aforament limitat. Activitat gratuïta

— A les 18.30 hores, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l'època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell.

Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat

— A les 19.30 hores, al Pati del Castell, conferència 'Catalunya, conflicte dinàstic i guerra de Successió. Per una visió catalana del conflicte dinàstic i conseqüentment de la guerra de Successió', a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

Aforament limitat. Activitat gratuïta.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat
 

Diumenge 16 de maig

— A les 12.00 hores, al Pati del Castell, activitat musical 'La música dels exèrcits durant la guerra de Successió', amb un soldat reviurem les músiques dels exèrcits del segle XVIII, a càrrec de Ramon Redorta.

Aforament limitat. Activitat gratuïta

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat

— A les 13.00 hores, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música — popular de l'època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell.

Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat