Comencen les obres de la vorera del carrer de Joan Carles I de Roda de Berà

Tot i que s'inicien oficialment divendres, des de dimarts ja es duen a terme els treballs previs
L'alcalde Virgili i el regidor Manel González, ensenyant les obres a una rodenca. | BaixGaiàDiari.cat

 

Des d'aquest dimarts, 24 de juliol, Roda de Berà ja ha iniciat els treballs previs de les obres que han de servir per arranjar la vorera d'un dels carrers més destacats de la vila, el carrer de Joan Carles I, on està situada, per exemple, la seu de l'Ajuntament. Així doncs, els operaris ja han iniciat els treballs previs de les obres d’adequació de la vorera del carrer Joan Carles I, que oficialment començaran aquest divendres, 27 de juliol.

 

Les obres s'han programat en dos trams diferents, amb dos projectes i dues empreses adjudicatàries diferents. Es faran en dues fases: la primera part estarà enllestida abans de la Festa Major de Sant Bartomeu, que se celebra cada 24 d'agost, i la segona haurà d'estar acabada quan s'iniciï el curs escolar.

 

Així doncs, serà un estiu d'obres per al carrer de Joan Carles I. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Roda de Berà, Manel González, ha explicat que «era necessari fer-les ara, durant el període de vacances dels escolars, tenint en compte que aquest carrer és la principal via de circulació dels alumnes que estudien a l’escola El Cucurull». 

 

El primer tram de les obres del carrer de Joan Carles I

El primer tram de les obres, que s'ha de resoldre abans de la Festa Major de Sant Bartomeu, és el que uneix la intersecció amb el carrer  de la Marinada i va fins al carrer de la reina Sofia. Són uns 200 metres quadrats d'obra, que permetran millorar lel trànsit en aquesta part del carrer, arranjant el tram de vorera que queda al costat del Pavelló Municipal.

 

A més,es farà una part de vorera al tram del carrer on només hi ha calçada, «pensant, sobretot, en els alumnes de l’escola El Cucurull», segons comenten des de l'Ajuntament de Roda de Berà. També es demolirà la petita vorera adjacent a la tanca del poliesportiu, fins ara molt estreta i al costat d'uns arbres, cosa que provocava que no es fes servir.

 

El segon tram de les obres del carrer de Joan Carles I

El segon tram del carrer és el que caldrà deixar enllestit abans de l'inici del curs escolar perquè ocupa tot el frontal de l’escola El Cucurull. Són 200 metres quadrats més, que un cop arranjats permetran facilitar les entrades i sortides dels alumnes del centre, amb una major seguretat.

 

La vorera actual desapareixerà i se'n construiràuna de nova, que mesurarà 1,88 metres. També s’ha previst arranjar alguns trams de calçada que actualment estan en mal estat de conservació i la implantació de diversos passos de vianants amb voreres rebaixades.

 

El primer tram de les obres està previst que tingui un cost de 44.000 euros; i el segon, de 48.000: un total, doncs, de 92.000 euros dedicats a la millora del carrer de Joan Carles I de Roda de Berà.