GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà comença les obres per revitalitzar la plaça de Sant Jaume

Es transformarà en un espai polivalent i pavimentat, pensat per als vianants
L'espai donarà absoluta prioritat als vianants | Cedida

 

La plaça Sant Jaume de Roda de Berà viurà un canvi radical en els pròxims mesos. Aquest dimarts, 5 de febrer, s'han iniciat les obres, i l'Ajuntament preveu que finalitzin abans de la temporada d'estiu. L'espai, el punt neuràlgic del barri de Costa Daurada, es transformarà en una zona pensada per a l'ús dels vianants.

 

«Millorar la qualitat urbana de l'espai i contribuir a la dinamització comercial i turística de la zona». Sota aquesta premissa, el consistori rodenc ha iniciat l'actuació —amb un pressupost total que frega els 250.000 euros—, especialment centrada a pavimentar la zona, reduir l'impacte del trànsit a la zona i renovar aspectes com la caseta de Turisme, la il·luminació o el mobiliari urbà. En aquest darrer cas, consistirà a col·locar nous bancs, papereres i jardineres.

L'Ajuntament de Roda preveu inaugurar la nova plaça abans de l'estiu

La principal afectació serà l'eliminació immediata de totes les places d'aparcament que hi havia fins ara a l'espai. És per això que l'Ajuntament va habilitar fa uns mesos més d'una cinquantena de noves places al carrer de la Sínia, a cent metres de distància, de manera que no suposarà un imprevist per als vehicles que transiten per la zona.

 

Les obres afectaran de manera directa els comerços i establiments de la zona, però ambdues parts han arribat a un consens per minimitzar l'afectació negativa en períodes d'alta afluència com la Setmana Santa. És per això que, entre el 13 i el 22 d'abril, se suspendran les obres per tal d'evitar interferir en la seva activitat econòmica.

 

La nova plaça Sant Jaume estarà completament pavimentada | Cedida

 

També et pot interessar:

— En marxa una nova regulació horària de càrrega i descàrrega a Roda de Berà

— Roda de Berà pateix talls d'aigua en algunes zones

— Detenen un lladre després de robar en una botiga de Roda de Berà