GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La pancarta 'Llibertat presos polítics', a l'antic Ajuntament de Torredembarra

La lona s'havia despenjat a principis d'abril, en compliment d'una resolució de la Junta Electoral
La pancarta es troba situada al balcó de l'antic Ajuntament. | Gerard Recasens

 

La pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' ha tornat a ser penjada aquest dimecres, 26 de juny, en un edifici municipal a Torredembarra. Ara bé, la novetat és que la lona no s'ha penjat, com en les anteriors ocasions, de la façana de l'Ajuntament: ara es troba a l'edifici de l'antic consistori, a la plaça de la Vila, on s'ha col·locat al balcó.

 

La lona estava situada des del juny passat a la façana de l'Ajuntament, al Castell dels Icart, després que el ple municipal aprovés una moció que instava a la seva col·locació. Diversos robatoris havien fet que, en alguns períodes, la pancarta estigués absent de la façana.

 

Ciutadans va denunciar Rovira i Batet per una possible vulneració del patrimoni

El passat 21 de març, el líder de Ciutadans, Toni Cruz, va denunciar l'alcalde Eduard Rovira i la regidora de Patrimoni, Núria Batet, per haver penjat la lona en uns anclatges clavats a la zona noble de la façana de l'edifici. El Castell està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i era sota aquest precepte que Ciutadans interposava la denúncia: consideraven que es podia haver vulnerat la rígida protecció que hi ha sobre aquesta mena d'edificis

 

Arran d'aquesta denúncia i de diversos estudis específics fets per tècnics de Patrimoni, l'Ajuntament de Torredembarra ha optat per penjar la lona en un altre edifici municipal que no es vegi afectat per aquesta protecció. En el darrer ple del mandat anterior, celebrat el 12 de juny, Eduard Rovira ja va avançar aquesta decisió sense desvelar, però, quin seria l'edifici alternatiu.

 

La pancarta, a l'antic ajuntament

Un mes després de la celebració de les eleccions municipals i, per tant, de l'aixecament de les restriccions de la Junta Electoral, el govern local, ara format per ERC en solitari, ha optat per tornar a penjar la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics', però al balcó de l'antic Ajuntament, la que va ser la Casa de la Vila fins l'any 2000.

 

El retorn de la pancarta a Torredembarra ha coincidit, precisament, amb la tornada dels líders independentistes empresonats a diversos centres penitenciaris del país: Carme Forcadell a Mas d'Enric, al Catllar; Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull a Lledoners, al Bages; i Dolors Bassa al Puig de les Basses, a l'Alt Empordà.