ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Denuncien vuit parades del mercat artesà de Roda per vendre articles falsos

Els fets es van produir el passat dimecres, 18 de juliol

Un total de vuit parades del mercat artesà de Roda de Berà van ser denunciades el passat dimecres, 18 de juliol, per vendre articles falsificats. Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, amb el suport de la Policia Local de Roda de Berà, va servir per dur a terme una intervenció a les parades que conformen el mercadet artesà que se situa diàriament, tot l'estiu, al passeig marítim de la vila.

 

A més, també Inspecció de Treball es va sumar a aquesta operació per tal de supervisar la legalitat de les paradetes a escala laboral.

 

Més de 3.000 articles falsos al mercat artesà de Roda

Després que els quatre cossos policials duguessin a terme les seves tasques d'inspecció a les paradetes, el balanç va resultar en un total de 3.077 articles falsificats. Hi havia productes de totes les menes i de diferents marques. Sobretot, però, hi havia samarretes, roba interior, ulleres de sol i bosses de mà. El fet de vendre productes falsificats constitueix un delicte contra la propietat industrial.

 

Pel que fa al balanç realitzat per Inspecció de Treball, van ser un total de cinc persones a qui es va obrir un expedient en aplicació de la llei que regula l'estrangeria.

 

Denunciades vuit parades del mercat

Així doncs, els Mossos, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local de Roda de Berà van acabar denunciant vuit de les parades que conformen el mercat artesà. Els responsables de tots aquests punts de venda van quedar identificats a les actes policials que es van aixecar durant la intervenció. Aquest dimarts, 24 de juliol, hauran de personar-se davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, a Tarragona, on se'ls prendrà declaració.

 

És habitual que els Mossos d'Esquadra actuïn en coordinació amb altres cossos policials per a dur a terme aquesta mena d'inspeccions, en especial durant els mesos d'estiu.

 

L'objectiu d'aquesta mena de dispositius policials, segons apunten fonts de la policia catalana, busca evitar que es cometin delictes contra la propietat intel·lectual, però també contra la industrial. A més, en el cas particular d'aquest operatiu, que comptava amb la Inspecció de Treball, també es buscava denunciar les possibles infraccions comeses per persones que es troben en una situació il·legal a l'Estat espanyol.