Guasch vol un pàrquing subterrani a la plaça de les Monges de Torredembarra

Creu que a la Torre manquen places d'aparcament gratuïtes o de baix cost

La regidora d'Avui Democràcia a l'Ajuntament de Torredembarra, Rosa Maria Guasch, reivindica la construcció d'un pàrquing soterrat a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat de la vila. Així ho explicava dies enrere als micròfons de l'emissora municipal, 'Ona la Torre', i aquest dimecres n'ha ofert més detalls en declaracions a TarragonaDigital.com.

Guasch ha explicat que la seva proposta ja la va fer l'any 2007, quan era regidora per Convergència i Unió, coincidint amb les obres de peatonalització del carrer d'Antoni Roig. «Vaig proposar que, ja que aixecàvem terra, ho féssim també a la plaça de les Monges i obríssim un pis soterrani per poder-lo convertir en un pàrquing», explica Guasch.

Un pàrquing soterrani a la plaça de les Monges

La proposta, però, no va prosperar el 2007 i comenta que, de fet, tampoc els seus companys de partit van veure-la amb bons ulls. Per a l'actual edil d'Avui Democràcia, però, el problema de la manca d'aparcaments municipals a Torredembarra continua existint. «Molts dels nostres aparcaments gratuïts són sobre cessions de terrenys privats. Què farem el dia que els propietaris vulguin tornar-ne a disposar?», es pregunta.

Tot i el fracàs del pàrquing del carrer dels Filadors, Guasch manté ara la proposta i retreu al govern no haver-se plantejat aquesta opció, ara que el 5 de setembre començaran les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia. «Jo sempre he estat a favor d'un pàrquing com el de Filadors, crec que és necessari», explica la regidora, que certament es mostra del tot en contra de la gestió d'aquest equipament.

Ara que el volen reobrir, on aparcaran els cotxes que ara ho fan sobre el pàrquing del carrer dels Filadors?», es pregunta. I és que per Guasch, cal garantir places gratuïtes o de baix cost per mantenir viu el comerç a Torredembarra. En aquest sentit, posa com a exemple una visita que va fer a Vic. «L'aparcament sota la plaça Major té quatre entrades i, si compres al centre de la ciutat a partir de certa quantitat, l'aparcament es gratuït», exemplifica Guasch.

Segons la seva proposta, l'aparcament soterrat de la plaça de les Monges, aprofitant el desnivell de la plaça, podria disposar de sortides pel carrer de Sant Adrià, el de la Capella o, fins i tot, al carrer d'Antoni Roig.


Comentaris