ERC exhibeix majoria absoluta a Torredembarra i reelegeix Rovira com a alcalde

El republic脿 ha obtingut nou vots, mentre que el PSC i JxCat s'han abstingut
L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha rebut la vara de la m脿 del socialista Jos茅 Garc铆a, president de la mesa d'edat. | TarragonaDigital.com

 

Tot ha anat sobre el gui贸 previst i Eduard Rovira, d'ERC, ha estat escollit aquest dissabte, 15 de juny, al migdia, alcalde de Torredembarra. Rovira obre aix铆 el segon mandat al capdavant de l'Ajuntament i ho fa amb una ins貌lita majoria absoluta al consistori: els republicans tenen nou regidors. Amb aquests nou vots a favor, per貌 tamb茅 amb l'abstenci贸 del PSC i JxCat, Eduard Rovira ha rebut de nou la vara. Ciutadans ha optat per donar els seus tres vots al seu propi candidat, Toni Cruz.

Rovira ha comptat amb els nou vots favorables d'ERC i les abstencions del PSC i JxCat. | Gerard Recasens

Jos茅 Garc铆a (PSC), com a president de la mesa d'edat, ha estat l'encarregat de dirigir la votaci贸 que, a m脿 al莽ada, ha escollit l'alcalde de Torredembarra. Vale Pino (PSC) i Anna Magriny脿 (JxCat) han renunciat a presentar candidatura. El resultat final, doncs, ha estat de nou vots a favor d'Eduard Rovira 鈥攅ls d'ERC鈥; tres vots a favor de Toni Cruz 鈥攅ls de Ciutadans鈥; i les cinc abstencions de socialistes i postconvergents.

Rovira, molt emocionat

Davant l'aplaudiment general, Eduard Rovira ha rebut la vara d'alcalde. El seu parlament de cloenda ha estat marcat per les ll脿grimes. Molt emocionat i havent-se d'aturar en diverses ocasions, Rovira s'ha desfet en elogis cap a la seva esposa i el seu fill.

芦Gr脿cies, Judit, per aguantar els horaris i els atacs que em fan, per la meva insensibilitat quan em dones consells que jo no segueixo i, en definitiva, per estar sempre al meu costat禄, ha dit Rovira, que ha volgut recon猫ixer la 芦maduresa i humilitat禄 amb qu猫 el seu fill Pau porta el fet de 芦ser el fill de l'alcalde, que no 茅s f脿cil禄. M茅s enll脿 de l'emoci贸, Eduard Rovira ha dirigit agra茂ments a la resta de la seva llista, col路laboradors i militants, i no s'ha oblidat del torrenc Xavier Zaragoza, de l'equip de comunicaci贸 del partit, que va morir el passat 10 de maig.

芦Agraeixo molt el treball i la bona voluntat de l'equip de govern anterior禄, ha dit Rovira en refer猫ncia als seus antics socis del PSC i l'ABG. Dirigint-se a la m脿 estesa de Vale Pino en la seva intervenci贸, Rovira ha dit que 芦subscric el que dius, no deixar茅 que es trenqui la feina feta per personalismes禄. 芦Treballarem amb positivitat, prud猫ncia, seriositat i els peus a terra禄, ha dit l'alcalde, que tamb茅 ha reclamat 芦la llibertat dels presos pol铆tics禄.

Els disset regidors de l'Ajuntament de Torredembarra entre 2019 i 2023. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Un ple amb setze promeses i un jurament

La sessi贸 que ha acabat amb la reelecci贸 d'Eduard Rovira s'ha iniciat amb la presa de possessi贸 dels disset regidors, dels quals vuit s贸n cares noves i han rebut, com marca el protocol, la ins铆gnia d'or del consistori. Setze edils han prom猫s el seu c脿rrec, mentre que Angie Mu帽oz (PSC), l'ha jurat. Tots ells ho han fet en catal脿, a excepci贸 de Javier Ram铆rez (Cs), que ha optat pel castell脿.

Els regidors del PSC i Ciutadans s'han limitat a la f贸rmula de 芦S铆, ho prometo/juro禄. Anna Magriny脿 (JxCat), ha prom猫s per imperatiu legal, per貌 s'ha referit al 芦mandat del poble de Catalunya禄, aix铆 com tamb茅 als 芦presos i exiliats禄 i ha remarcat el seu 芦comprom铆s republic脿禄. Entre els nou regidors d'ERC, diversitat: Josep Maria Guasch, Ra煤l Garc铆a, Joan Torras, Marina Riudeubas i Guillem Pujol han optat per 芦prometre per imperatiu legal禄.

N煤ria Batet i Margaret Rovira han fet refer猫ncies a la Rep煤blica Catalana, aix铆 com tamb茅 Eduard Rovira, que s'hi ha tornat a referir en prendre el c脿rrec d'alcalde. Maria Gual ha recordat les seves 脿vies Teresa i Rosalia i el seu fill Pau, a m茅s de fer refer猫ncies tamb茅 al seu comprom铆s independentista.

La sala de plens s'ha omplert aquest migdia a Torredembarra. | Gerard Recasens

Pino, Cruz i Magriny脿 prenen la paraula

Abans del parlament final de l'alcalde, han parlat els altres tres portaveus de grup. Vale Pino (PSC) ha demanat que 芦ning煤 trenqui el treball de l'anterior govern禄 i ha dit que tornaran a 芦estendre la m脿 en tot all貌 que calgui禄 al nou govern d'ERC 芦per lleialtat al passat i per coher猫ncia amb nosaltres mateixos禄. Un Toni Cruz (Cs) escuet ha dit que 芦seguirem treballant per defensar els drets de tots els ciutadans i perqu猫 Torredembarra sigui pionera a tot el territori禄.

Des de Junts per Catalunya, la seva 煤nica regidora Anna Magriny脿 ha refermat el seu comprom铆s de 芦treballar escoltant tothom禄. 芦Sumarem en tot all貌 que sumi per la Torre, serem positius i multiplicarem forces quan calgui禄, ha dit la portaveu dels postconvergents.

L'APUNT 鈥 Gerard Recasens

Contr脿riament al que diu la hist貌ria de les dues darreres d猫cades, el ple de constituci贸 de l'Ajuntament de Torredembarra no tenia, aquest dissabte, cap mena d'emoci贸: la ins貌lita majoria absoluta d'ERC va fer que, des del 26 de maig, la Torre sab茅s que Eduard Rovira ser脿 de nou el batlle. Ni el factor sorpresa, sovint tan lligat a la pol铆tica torrenca, s'ha deixat veure pel Castell dels Icart.

Un ple sense cap emoci贸 en qu猫, en canvi, les emocions han estat protagonistes. En una imatge tamb茅 sorprenent, trencant la seva etiqueta de 'fred' i un punt distant, Eduard Rovira s'ha emocionat, ha plorat a ll脿grima viva, en dirigir unes paraules d'agra茂ment a la seva esposa i el seu fill. Una reacci贸 humana, normal, natural, que ha acostat l'alcalde a una sala plena, que s'ha mostrat sorpresa i que l'ha acompanyat amb diversos aplaudiments.

La reacci贸 no t茅 cap mena d'incid猫ncia pol铆tica, per貌 potser ha estat la nota m茅s destacada, la m茅s inesperada 鈥攊 per tant la m茅s 'noticiable'鈥 del ple d'avui. L'emoci贸 de l'alcalde; una reacci贸 humana i natural: la normalitat m茅s absoluta. Que aquest sigui el fet m茅s destacable del ple d'avui 茅s, sense cap mena de dubte, una gran not铆cia en una vila 鈥攅ncara, per貌 cada dia menys鈥 acostumada a l'anormalitat.

"鈿狅笍 ARA MATEIX: Una nova protesta talla la rotonda de Torredembarra i provoca cues" "馃敶 URGENT: Detecten una fuita de gas al costat d'un institut tarragon铆"