Imatge d'arxiu Policia Local discover

Recullen 40 gossos perduts o abandonats a Roda de Berà durant el 2020

Hi ha 675 animals inscrits al cens d'animals de companyia de l'Ajuntament

La Policia Local de Roda de Berà va recollir un total de 40 gossos perduts o abandonats  a la via pública durant el 2020. D'aquests, 29 van poder ser tornats als seus propietaris, però 11 no van tenir la mateixa sort i ningú els va reclamar. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dues opcions quan es troba un gos perdut

Quan s'avisa la Policia Local perquè hi ha un gos perdut existeixen dues possibilitats. La primera opció passa pel lector de microxips i, si l'animal porta el xip identificatiu, es podrà accedir a les dades del propietari  mitjançant el registre general d'animals de companyia i, així, avisar-los i poder anar-lo a buscar a la gossera.

En cas que no aparegui el propietari, sigui perquè l'animal no porta xip o no és reclamat, s'encarregarà d'ell la protectora l'Última Llar, ja que tenen un conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès. El personal de l'entitat recollirà l'animal i el portarà a les instal·lacions. El termini per recuperar un animal sense identificació és de vuit dies. 

S'apel·la a la responsabilitat de les famílies  perquè no abandonin el seu animal de companyia i busquin altres opcions. Aquesta acció, no només és un delicte i està sancionat, sinó perquè «han de pensar que abandonar un animal que ha estat domesticat, sobretot si es tracta d’un gos, és condemnar-lo a mort. Per això és molt important que des de petits els nens i nenes siguin educats en el respecte, a comprendre i estimar els animals», asseguren des de la Policia Local de Roda.


675 animals inscrits al cens municipal

Roda de Berà compta amb 675 animals inscrits al cens d'animals de companyia de l'Ajuntament. La gran majoria son gossos, 650, i 47 considerats potencialment perillosos, i 25 gats. Durant el 2020 es van inscriure un total de 52 animals, tots ells gossos. El consistori els facilitarà una placa identificativa del cens així com una targeta on figuren les dades de l’animal i del propietari.

Actualment, l’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’una campanya de comunicació de tinença responsable d’animals domèstics per informar els propietaris de gossos, gats i fures sobre la necessitat d’inscriure’ls al cens municipal. Amb la campanya es vol, també, conscienciar sobre l’obligació dels propietaris de recollir els excrements que els seus gossos generen a les vies públiques en treure’ls a passejar.