GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Virgili, en combat amb sis partits per mantenir l'alcaldia de Roda de Berà

L'alcalde rodenc es presenta amb una agrupació d'electors
Set partits batallen per les tretze cadires de l'Ajuntament de Roda de Berà. | TarragonaDigital

 

Recta final de campanya a Roda de Berà on les eleccions es presenten amb al·licients interessants. Els darrers quatre anys, la vila ha estat governada amb una còmoda minoria per part de Pere Virgili i sota les sigles de Convergència i Unió. Però la federació no existeix i Virgili, que vol conservar la vara, ha optat per no heretar les noves sigles, Junts, i presentar-se amb una agrupació d'electors: Tria Roda.

 

Al seu torn, però, el PDECat local s'ha maningut ferm i ha confegit una candidatura de bell nou, amb Albert Martín al capdavant i amb la marca imposada pel partit a escala catalana: Junts per Roda de Berà. Als comicis es tornen a presentar Ciutadans, el PSC i el PP —sense Units per Roda, que no concorre—; mentre que ICV-EUiA es transforma en Roda en Comú i també irromp ERC, que mai no ha obtingut representació al consistori.

 

Tria Roda, la nova fórmula de Pere Virgili per mantenir l'alcaldia

El gruix de l'antiga CiU rodenca s'aplega ara al voltant de Pere Virgili i l'agrupació d'electors Tria Roda. L'objectiu, mantenir l'alcaldia que Virgili ostenta des de fa quatre anys, quan va succeir Pere Compte. «La nostra idea global és transformar Roda de Berà en un bon lloc per viure-hi en família», explica l'alcalde i candidat a la reelecció, que diu que per arribar a aquesta idea «hem dissenyat 60 propostes realistes, perquè nosaltres complim allò que proposem, som seriosos i no fem volar coloms».

 

Virgili vol «seguir governant de manera seriosa» i creu que «cal buscar acords amb els grans municipis del voltant, com la Torre o el Vendrell» per cercar sinèrgies i possibles col·laboracions pel que fa a alguns projectes. «Seguirem eixugant el deute, que aquest mandat hem reduït a la meitat, i abaixarem la pressió fiscal en la mesura que sigui possible, com també hem vingut fent», afirma. Pel que fa a pactes, assegura que parlaran amb tothom sense línies vermelles, però també reconeix que han estat «còmodes» governant en minoria i amb acords puntuals.

 

L'oposició rodenca manté candidats

A l'altra banda del plenari, l'oposició manté els seus caps visibles. José Ibort seguirà al front de Ciutadans, segons força al municipi, i posant l'accent en «la seguretat ciutadans». «Hem d'acomplir la ràtio de 4,5 agents per miler d'habitants», diu Ibort, que també vol instal·lar videovigilància als accessos de la vila. Una illa comercial peatonalitzada al centre, la instal·lació de wi-fi a la zona comercial i la reactivació del polígon són altres prioritats d'Ibort, que descarta pactar amb ERC, Junts i Roda en Comú.

 

Des del PSC, el candidat Josep Antoni Benedicto destaca «la defensa dels serveis públics per sobre de tot». A més, Benedicto afirma que «cal sortir del pla d'estabilitat financera que ens manté intervingut el nostre Ajuntament» i pel que fa al servei de subministrament d'aigua aposta per la seva «remunicipalització, després de dues concessions fetes de manera il·legal».

 

L'incombustible Rafa Luna, amb l'experiència i la moderació per bandera, és el candidat del PP a Roda de Berà. Manté com a principals proposta la «transformació» del municipi. «Cal unir la platja i el nucli amb una gran avinguda passejable i també amb carril bici». També aposta per fomentar la instal·lació d'hotels a l'entorn de la zona dels càmpings i assenyala el projecte d'una «via verda aprofitant el traçat de la Reus-Roda» i la construcció d'un baixador ferroviari com a apostes de futur.

 

Finalment, Encarna Ramírez, que liderarà la candidatura de Roda en Comú, posa la «prioritat» en les persones. Aposta per una millora del transport públic, la reobertura imminent del centre mèdic, la reclamació de l'institut de Roda de Berà i l'accés a l'habitatge social com a principals ítems.

 

Junts per Roda i ERC, a la lluita per accedir al consistori

En el combat per accedir a l'Ajuntament de Roda de Berà hi ha Junts per Roda, amb Albert Martín al capdavant, que posa les seves prioritats en el «servei de transport públic municipal» i en la «implementació de projectes i programes per involucrar a les persones amb discapacitat en la societat i món laboral». ERC, que presenta Eva Maria Giménez com a cap de llista, té com a mesura estrella «un sistema de beques escolars per a material o llibres, destinades a tots els alumnes matriculats a Roda de Berà».

 

També et pot interessar