Creixell

Programa d'actes de la Festa Major del Santíssim Sagrament de Creixell

Consulta tots els esdeveniments de la Festa Major del Santíssim Sagrament de Creixell

Com cada any, el tercer diumenge de setembre se celebra la Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva de Creixell. Que aquest any tindrà lloc el dia 15 de setembre, tot i que el programa de festes té actes preparats des del dia 8 fins al 21 de setembre.

Tradicionalment aquesta festa es feia per celebrar que la verema s'havia, pràcticament, acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. Uns dies per gaudir d'esdeveniments com la clàssica processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila, amb la parella de gegants: el Gilmundo i la Minerva. La Processó del Santíssim Sagrament, el Ball de Diables, la ballada de sardanes, el grup de trabucaires, dues colles geganteres i un grup de danses populars, entre altres activitats culturals que té preparades el municipi del Baix Gaià, una bona manera de celebrar el fi de la verema.

El programa d'actes de la Festa Major del Santíssim Sagrament de Creixell 2019

Diumenge 8 de setembre

— 09.00 hores, Rambla de les Moreres. IV Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell.

Divendres 13 de setembre

— 22.30 hores, Plaça Major. Ball de nit amb el duet Shákata.

Festa Major del Santíssim Sagrament Creixell

 

Dissabte 14 de setembre

— 12.00 hores,  Casa de Cultura “Cal Cabaler”. Espectacle de  Titelles “Els Tres Porquets” a càrrec de la companyia l’Invisible Titelles.

— 19.00 hores, Plaça Major. Ballada de Sardanes amb la cobla Catània.

— 21.30 hores, Plaça del Mirador. Inici del Correfoc a càrrec del Ball de Diables de Creixell i el Drac “La Pigota” de la Pobla de Montornès.

— 23.00 hores, Plaça del Mirador. Ball a càrrec del grup musical SHÁKATA.

Diumenge 15 de setembre

— 11.15 hores, Sortida des de l’Ajuntament. Processó del Pa Beneït.

— 11.30 hores, Pels carrers del municipi. Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra. Seguidament Processó del Santíssim Sagrament amb guarniment d’Altars a càrrec de veïns de la vila. Amb l’acompanyament de la Cobla de Ministrers del Benifet i la Coral Santa Rosalia.

— 18.30 hores, Casal Municipal SARSUELA. “Cançó d’amor i de guerra”, adaptació sarsuela catalana en dos actes, a càrrec del Cor de Capo i Solistes.

Dissabte 21 de setembre

— 20.00 hores, Casal Municipal. Concert Creixell Clàssic, homenatge a Frank Sinatra - “My Way Sinatra”.


Comentaris