El programa de la Festa Major de Sant Martí 2019 a Altafulla

Començaran l'1 de novembre i s'allargaran fins el dia 17

Programa de Festa Major de Sant Martí 2019 a Altafulla:

Divendres, 1 de novembre

10.00h - Castell d’Altafulla CURSA DE TARDOR Camins d’Altafulla i el riu Gaià (10 km). Inscripcions a: www.athleticevents.net i www.atletesaltafulla.com Organitza: Atletes d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

12.00h - Cuina Llar d’Infants Hort de Pau TALLER DE CUINA EN FAMÍLIA Inscripcions a l’Oficina de Turisme fins el 30 d’octubre. Preu 3€. Places limitades (10 adults i 5 nens). Organitza: Regidoria Comerç Ajuntament.

21.00h - Ca l’Ixart (Local Castellers d’Altafulla) ASSAIG DIADA DE FESTA MAJOR L’assaig és obert a tothom. Fem gran la pinya! Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

Dissabte, 2 de novembre

10.00h - Plaça Martí Royo TROBADA COL·LECCIONISTES DE PLAQUES DE CAVA Organitza: Ajuntament.

10.30h - Roques del Fortí Jornada de voluntariat ambiental, 8.ª EDICIÓ VIU LA PLATJA! Xerrada a càrrec de la Xarxa per la Conservació de la Natura. En acabar jornada de voluntariat. Organitza: Associació Mediambiental la Sínia. Col·labora: Ajuntament.

12.00h - Plaça del Pou COETS D’ ESCLAT DE FESTA MAJOR I REPIC DE CAMPANES Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Pirotècnia Catalana, Parròquia d’Altafulla i Ajuntament.

12.15h - Plaça del Pou PREGÓ DE FESTA MAJOR Aquest any el Pregó anirà a càrrec de Maria Noguera Figueras, mestra d’Altafulla al llarg de 32 anys i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla. Emissió del pregó en directe per Altafulla Ràdio 107.4 FM. Organitza: Ajuntament.

Tot seguit... VERMUT POPULAR AMB DJ FERRY LIP Organitza: Ajuntament i Castellers d’Altafulla.

16.30h - Estadi Municipal Joan Pijuan TROFEU JOAN PIJUAN Partit corresponent a la J.9 del campionat de lliga de 3.ª Cat entre el C.E. Altafulla i el Constantí C.E., A. Emissió del partit en directe per Altafulla Ràdio 107.4 FM. Organitza: C.E. Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

16.30h - Centre d’Entitats CAMPIONAT DE PARTIDES RÀPIDES D’ESCACS Suís a 8 rondes, partides a 5 minuts amb increment de 3 segons per jugada. Inscripció gratuïta mitjançant correu electrònic a: escacsaltafulla@gmail.com, indicant nom i cognoms, any de naixement, jugador federat o aficionat. Jugador federat posar codi de jugador i aficionat lloc de residència. Data límit per inscripcions: 1/11/2019 fins a les 24h, per rigorós ordre d’arribada. Organitza: Club Escacs Tarragona. Col·labora: Ajuntament.

19h - Centre d’Estudis d’Altafulla. PRESENTACIÓ DEL L’OLIVEROT 24. 29 RETALS D’HISTÒRIA D’ALTAFULLA. Presenten l’acte Ricard Ramon Sumoy, Tècnic de la Comissió Europea i l’historiador Salvador- J. Rovira i Gómez. Organitza: Centre d’Estudis d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

20.30h - Envelat Parc del Comunidor ALTAFUJAZZ. XAVI DÍAZ QUARTET Presentació del CD “Primavera a Santa Fe”. Entrada gratuïta. Organitza: Altafujazz.Col·labora: Ajuntament.

23.30h - Envelat Parc del Comunidor NIT DE CONCERTS AMB PORTO BELLO I GRUP VERSIONS LA TROPICAL El grup Altafullenc Porto Bello, guanyadors del premi Enderrok pel millor vídeo clip, per fi al nostre poble. Melodies de gairebé tot el món, barrejant-les amb la música que ens fa moure aquí com l’ska, reagge, rumba, rock, punk... són les que ens faran gaudir d’una gran nit. Tot seguit, des del Bages, grup de Versions La Tropical. Clàssics d’ara i de sempre, himnes “discotequeros” passats per la batedora caribenya, jaraneta fresca i actual...que ens faran moure l’esquelet! Organitza: Ajuntament.

Diumenge, 3 de novembre

11.30h - Ajuntament 30 ANYS DEL PILAR DE VUIT Inauguració de l’exposició commemorativa del 30è. aniversari del monument del pilar de vuit. Vestíbul de l’Ajuntament del 3/11 al 17/11 - Horari: laborables de 9h a 14h. En l’acte es presentarà la reedició del llibre “Ets i uts del pilar de vuit” de Joan Carnicer Torrent. Organitza: Centre d’Estudis d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

11.45h - Plaça del Pou PILARS EN COMMEMORACIÓ AL 30è. ANIVERSARI DEL PILAR DE VUIT Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

12.00h - Plaça del Pou DIADA CASTELLERA DE SANT MARTÍ Colles participants: Colla Xiquets de Tarragona, Xics de Granollers i Castellers d’Altafulla.Emissió en directe per Altafulla Ràdio 107.4 FM. Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

18.00h - Plaça del Pou CORREFOC, CARRETILLADA I VERSOTS DIABLES PETITS D’ALTAFULLA Emissió dels versots en directe per Altafulla Ràdio 107.4 FM. Organitza: Grup de Diables d’Altafulla Petits. Col·labora: Ajuntament.

Dilluns, 4 de novembre

15.00h - Escola El Roquissar VIU LA FESTA A LES ESCOLES Visita dels Bastoners a l’Escola El Roquissar Organitza: Bastoners d’Altafulla. Col·labora: Escola El Roquissar i Ajuntament.

Dimarts, 5 de novembre

De 09.30h a 13h - Castell d’Altafulla VISITES GUIADES AL CASTELL De 9.30h a 13h i cada 20 minuts visites al castell. Més informació i reserves Oficina de Turisme. Organitza: Regidoria Turisme i de Cultura de l’Ajuntament.

20.30h - Plaça del Pou ASSAIG PILAR PER LES ESCALES Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

Dimecres, 6 de novembre 

10.00h - Ajuntament d’Altafulla PORTES OBERTES A L’AJUNTAMENT L’Ajuntament obre les portes i permet als vilatans conèixer l’edifici. Vine i podràs veure la Sala de Plens, la Sala de Comissions, l’arxiu i els despatxos de l’Alcalde i regidors. Organitza: Ajuntament.

15.00h - Escola La Portalada VIU LA FESTA A LES ESCOLES Visita dels Bastoners a l’Escola La Portalada. Organitza: Bastoners d’Altafulla. Col·labora: Escola La Portalada i Ajuntament.

22.30h - Museu Etnogràfic ORGASME DE COCO. ESPECACLE PER ADULTS. Cabaret poètic musical amb el grup de 3x Versos integrat per Joan Carnicer, Jordi Pellicer i Cèsar Vasconcelos. Per a majors de 18 anys. Entrada gratuïta. Organitza: Joan Carnicer. Col·labora: Ajuntament.

Dijous, 7 de novembre

17.00h - Biblioteca Municipal VINE A JUGAR I APRENDRE AMB ELS JOCS DE TAULA DE LU2 Amb inscripció prèvia a activitatsbiblioaltafulla@gmail.com fins el 30 d’octubre. Organitza: Biblioteca i Ajuntament.

De 18h a 21h - Consultori DONACIÓ DE SANG Esperem la vostra solidaritat en forma de donacions de sang. Ajudeu a salvar vides i sigues un autèntic #SangFluencer Organitza: Ajuntament i Banc de Sang i Teixits.

20.00h - Inici Plaça del Pou CORRETRAQUES I CORREBARS amb la Xaranga Band Tocats. Venda de tiquets a la Plaça del Pou abans de la traca o durant el recorregut els membres dels Diables. Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament, Pirotècnia Catalana i bars d’Altafulla.

Divendres, 8 de novembre

14.00h - Esplai de la Gent Gran d’Altafulla DINAR DE FESTA MAJOR Organitza: Esplai de la Gent Gran d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

20.00h - Pavelló Poliesportiu Municipal VIII MEMORIAL PEPE PIJUAN Partit de futbol sala entre Veterans Futbol Sala Altafulla - Penya Barcelonista Altafulla i seguit triangular entre Armats, Castellers i Diables d’Altafulla. Organitza: “Amics del Pepe”. Col·labora: Ajuntament, Veterans FSA, Penya Barcelonista, Armats, Castellers i Diables d’Altafulla.

22.30h - Envelat Parc del Comunidor CINEMA POPULAR . CAVERNÍCOLA Apta per a tots els públics. Gratuït. Organitza: Cine Club Link. Col·labora: Ajuntament.

Dissabte, 9 de novembre

09.30h - Envelat Parc del Comunidor CAMPIONAT DE BOTIFARRA Organitza: Ajuntament.

11.00h - Plaça Martí Royo JOCS GEGANTS I TRADICIONALS Tothom ha jugat en algun moment al tres en línia, l’oca, el qui és qui, etc... Però has jugat mai en format gegant? Vine i juga! Organitza: Ajuntament.

16.00h- Parc del Comunidor TROBADA DE COLLES CONVIDADES AL CERCAVILA Organitza: Ajuntament. Col·labora: Entitats Culturals d’Altafulla.

17.30h - Inici Plaça del Pou CERCAVILA Grup de Diables Petits d’Altafulla, Ball de diables Infantil de Valls, Víbria petita dels Diables Voramar del Serrallo, Gegants i nans d’Altafulla, Bastoners d’Altafulla, Castellers d’Altafulla, Grallers d’Altafulla, Grallers de l’Escola de Música i com a novetat enguany el Gat de foc d’Altafulla que el portarà el Grup de Diables Grans. Organitza: Ajuntament. Col·labora: Entitats Culturals d’Altafulla.

19.00 h - Museu Etnogràfic INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DEL CERCLE ARTÍSTIC Del 9/11 al 17/11 - Horari: el mateix que el Museu Etnogràfic Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament

20.00 h - Escales de la Placeta CONCERT DE GRALLES Grallers d’Altafulla i Grallers de l’Escola de Música. Organitza: Grallers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

22.00h - Envelat Parc del Comunidor CONCERT DE FESTA MAJOR A càrrec de l’Orquestra Cimarrón. Organitza: Ajuntament.

23.30 h - Envelat Parc del Comunidor CONCERT GAIÀ GOSPEL A càrrec de la coral Gaià Gospel. Organitza: Ajuntament.

00.30 h - Envelat Parc del Comunidor BALL DE FESTA MAJOR A càrrec de l’Orquestra Cimarrón. Organitza: Ajuntament.

Diumenge, 10 de novembre

11.00h- Finca del Canyadell VINE A CONÈIXER EL CANYADELL Gimcana de la palleta de plàstic amb un triple objectiu: reflexionar sobre el consum de les palletes de beure de plàstic d’un sol ús, conèixer els diferents racons que amaga la finca del Canyadell i presentar la iniciativa de l’escola de naturalistes. Organitza: GEPEC. Col·labora: Ajuntament

12.30h - Plaça Martí Royo ESPECTACLE DE MÀGIA INFANTIL A càrrec de Manu Barea, de Regala Màgia Tarragona. Organitza: Ajuntament.

22.30h - Envelat del Parc del Comunidor TEATRE POPULAR amb el grup 9Teatre. Obra: La importància de ser Frank. El grup 9Teatre de La Nou de Gaià ens porta l’obra “La importància de ser Frank” on podrem veure els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides. L’obra parla de la hipocresia d’una societat plena de convencionalismes, i de la construcció de falses identitats per poder dur una doble vida. Un concepte vigent en un món cada vegada més virtual que sovint ens dona exemples de la construcció de falses identitats. Entrada gratuïta. Organitza: Ajuntament.

00.00h - Envelat Parc del Comunidor EMPALMADA POPULAR AMB DJ RAYO (ex Resident del highland Tarragona) i DJ IVAN Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

Dilluns, 11 de novembre

06.00h - Inici Plaça del Pou TOC DE MATINADES Sant Martí es desperta sempre amb el Toc de Matinades que amenitzen els carrers de la Vila els nostres grallers. Organitza: Grallers d’Altafulla i Grallers Escola de Música. Col·labora: Ajuntament.

08.00h - Escoles Teresa Manero ESMORZAR DE L’ARENGADA Organitza: Ajuntament i Brigada Municipal.

10.30h - Plaça del Pou PUJADA DEL PILAR PER LES ESCALES Plaça del Pou, carrer del Forn i plaça de l’Església. Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

11.00h - Altafulla Ràdio 107.4 FM EMISSIÓ DEL BALL DE SANT MARTÍ a càrrec de Joana Badia. Organitza: Altafulla Ràdio i Ajuntament.

11.00h - Església de Sant Martí OFICI DE FESTA MAJOR Cantat per la Coral Nou Rebrots. Organitza: Parròquia Sant Martí i Coral Nou Rebrots. Col·labora: Ajuntament.

12.00h - Inici Plaça de l’Església PROCESSÓ DE SANT MARTÍ Participen i col·laboren els elements festius d’Altafulla com els Castellers, Diables Petits, Bastoners, Gegants, Grallers d’Altafulla, Grallers de l’Escola de Música i la cobla La Principal de Tarragona. Organitza: Parròquia Sant Martí i Ajuntament.

13.00h - Plaça del Pou BALLADA DE BASTONS Organitza: Bastoners d’Altafulla i Grallers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament. En acabar... BALLADA DE SARDANES A càrrec de la cobla La Principal de Tarragona Organitza: Associació Altafulla Sardanista. Col·labora: Ajuntament.

16.00h - Carrer de l’Hostal LA RIFA DELS DIABLES. EL JOC DEL QUINTO a càrrec d’en Jordi Cubillos. Organitza: Grup de Diables Petits d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

19.00h - Inici Cruïlla entre Mn. Miquel Amorós i Corraló de l’Espinac fins Pl. del Pou RUA DE SANT MARTÍ Amb la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí. Podreu lluir el fanalet que heu fet a l’escola o bé a casa. Amb la participació dels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música. Organitza: Ajuntament. Col·labora: Joana Badia, Roberto Vera i Escola de Música Municipal.

20.00h - Altafulla Ràdio 107.4 FM EMISSIÓ DEL BALL DE SANT MARTÍ a càrrec de Joana Badia. Organitza: Altafulla Ràdio i Ajuntament.

20.30h - Plaça del Pou CORREFOC I VERSOTS DELS DIABLES D’ALTAFULLA Emissió dels versots en directe per Altafulla Ràdio 107.4 FM. Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Pirotècnia Catalana i Ajuntament. En acabar a l’Era de l’Ixart (al costat del local dels Castellers). CASTELL DE FOCS Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Pirotècnia Catalana i Ajuntament.

Dimarts, 12 de novembre

19.00h - Sala de Plens Ajuntament PROJECCIÓ DEL VÍDEO DE LA INAUGURACIÓ DEL MONUMENT DEL PILAR DE VUIT EL 12.11.1989 Intervenen Isidre Virgili (que en fou el presentador), Joan Carrera (que aleshores era regidor de cultura) i Joan Carnicer (autor del llibre). Organitza: Centre d’Estudis d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

Dimecres, 13 de novembre

09.30h - Teresa Manero TALLER D’EMPODERAMENT FEMENÍ. DONES EMPRENEDORES Com podem canviar el nostre mindset? Descobreix el teu talent, potència i desenvolupa les competències que t’ajudaran a assolir-ho. A Més Dona apostem pel talent i el lideratge femení com un puntal clau i un avantatge competitiu en qualsevol organització. Organitza: Més Dona i Ajuntament.

Dijous, 14 de novembre

17.30h - Biblioteca Municipal CONTA CONTES “KANA MA KANA/TEMPS ERA TEMPS” A CÀRREC D’AGUS FARRÉ. Dins el cicle de tardor de contes a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès. Organitza: Biblioteca, Ajuntament i Consell Comarcal del Tarragonès

19.00h - Sala de Plens Ajuntament TAULA RODONA. ELS 20 ANYS DE LA DIADA CASTELLERA DE GAMMA EXTRA A LA PLAÇA DEL POU. El 14 de novembre del 1999 la Plaça del Pou es converteix en plaça de nou on també s’hi fan dos castells de gamma extra. Intervenen Eloi Miralles (historiador casteller), representants de la colla Castellers de Vilafranca i modera Fonxo Blanch. Organitza: Ajuntament

Divendres, 15 de novembre

17.00h - Centre d’Entitats TEIXITS EDUCATIUS. TITELLES SOSTENIBLES DIY Fes un titella a partir d’un mitjó, trossos de tela, botons i llana, amb l’ajuda de tisores, agulles de cosir i cola. Organitza: Fundació Humana. Col·labora: Ajuntament.

19.00 h - Envelat Parc del Comunidor ESPECTACLE DE BALL A CÀRREC DE DANSCLAS Espectacle de ball BAILES DE CINE a càrrec de la companyia de ball “EMOTIONS” de l’escola i sala de ball Dansclas. Organitza: Escola de ball Dansclas. Col·labora: Ajuntament.

Dissabte, 16 de novembre

10.00h – Marquès de Tamarit (davant la Policia Local) COM ERA ALTAFULLA FA 100 ANYS? Itinerari guiat per localitzar les postals de Roisin. Organitza: Centre d’Estudis d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

10.45h - Pallissa de l’Era del Senyor EXPOSICIÓ DELS DIBUIXOS DE LA JORNADA DE DIBUIX INFANTIL DE LA FM LA PETITA Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

11.30h - Inici Plaça dels Vents RALLY FOTOGRÀFIC-GIMCANA “MARTI ROYO” Vols conèixer les obres de l’artista Altafullenc? Participa a la gimcana i descobreix les seves obres per tot el poble! Durada 2h i 30 min. Participants: grups de 4 persones mínim i 6 màxim. Edats: a partir de 14 anys (menors acompanyats per adults). Premi: un carro de compra valorat en 200€. Inscripcions: mateix dia a l’Hotel Yola 30 min. abans de començar. Imprescindible: portar mòbil amb WhatsApp. Organitza: A.T.E.C.A. Col·labora: Ajuntament.

De 16.30h a 19.30h (última sessió a les 18.30h) - Centre d’Entitats ESCAPE ROOM EDUCATIU/FAMILIAR SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC Aconseguireu frenar el malbaratament i el consum excessiu de recursos així com els seus efectes causants del canvi climàtic? Un Escape Room educatiu per a totes les edats que portarà a reflexionar sobre la necessitat de canviar el nostre comportament amb el planeta Terra. Més informació a gram@ambiens.cat i inscripcions per Whatsapp al 646341176 indicant municipi, hora de reserva, quantitat de persones i edats dels menors. Menors a partir de 12 anys poden entrar sols. Organitza: Ambiens. Col·labora: Ajuntament.

De 17.00h a 20.00h - Escoles Teresa Manero TALLER DE PESSEBRES Figures, casetes, arbres... son els elements que hi posem als pessebres. Vine al taller de pessebres i fes el teu naixement. Edat mínima: 8 anys. Inscripcions: a la Geladeria la Perla o a participaaltafulla@gmail.com fins el 14 de novembre. Organitza: Associació amics del pessebre d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament. 18.30h - Museu Etnogràfic VIII CITA ANUAL DEL CLUB DE NOVEL·LA NEGRA “Una bala con mi nombre” de Susana Rodríguez Lezaun. Organitza: Club de lectura de novel·la negra. Col·labora: Ajuntament.

19.00h - Envelat Parc del Comunidor APRÈN A BALLAR SWING Vols aprendre a ballar Swing? Participa al taller popular que l’Associació Tarragona Swing ens farà. Aprèn els moviments bàsics per després posar-los en pràctica en la ballada conjunta que realitzaran tots els participants. Organitza: Associació Tarragona Swing. Col·labora: Ajuntament.

23.00h - Envelat Parc del Comunidor GUATEQUE CASTELLER amb DJ Ethian Guerrero Música dels ’70, ’80 i ’90 que ens farà moure l’esquelet! Organitza: Castellers d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament.

Diumenge, 17 de novembre

10.30h - Escola El Roquissar VIII CROSS DEL ROQUISSAR Participació oberta a tots els nens/es prèvia inscripció a l’Escola El Roquissar o Escola La Portalada fins el 12 de novembre. Organitza: AMPA i Escola El Roquissar. Col·labora: Ajuntament.

11.00h - Inici Ermita Sant Antoni fins c/ Margalló XVI BAIXADA DE TRASTOS Més informació i inscripcions: www.diablesaltafulla.com Entrega de premis a la Pl. del Pou. Organitza: Grup de Diables d’Altafulla. Col·labora: Ajuntament


Comentaris