Arriba el Festival Roca Foradada de Torredembarra amb cinc actuacions musicals

Ferran Palau, les havaneres, Roger Mas i Maika Makovski seran els protagonistes

Torredembarra ha presentat el cartell de la dotzena edició del Festival Roca Foradada, que se celebrarà del 18 al 22 d'agost i que acollirà cinc actuacions de diferents estils com les havaneres, la cançó d’autor, el pop metafísic i el swing. El preu de les entrades serà el més assequible, de sis euros, i de cinc en el cas d'alguns col·lectius. Entre els més destacats, el festival ha decidit apostar enguany per Maika Makovski, referent de l'escena musical femenina, i per músics locals de renom com Roger Mas i Ferran Palau.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ha explicat les peculiaritats que distingiran el festival d'enguany amb les passades edicions, condicionat per les mesures de seguretat i higiene per prevenir l'expansió de la Covid-19. D'aquesta manera, tots els concerts del festival es realitzaran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra, on es limitarà l'aforament, oferint un màxim de 200 entrades per concert, que aniran numerades.

Per no deixar a ningú sense la cantada d'havaneres que inaugurarà el festival i que conforma un dels actes tradicionals de la trobada, aquesta es retransmetrà en directe per televisió.

Programació del Festival Roca Foradada

El Festival Roca Foradada tindrà  lloc del 18 al 22 d'agost i els cinc dies de festival corresponen amb els cinc estils musicals que s'hi podran escoltar. Concretament, el dissabte 18 de juliol a dos quarts d'onze de la nit, hi haurà l'actuació del grup Port Bo. Nascut l'any 1966 a Calella de Palafrugell, el grup ha esdevingut un dels ambaixadors de les havaneres al món, a banda de participar en les cantades més importants de Catalunya. També han estat un dels impulsors de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell.

El diumenge 26 de juliol a la mateixa hora, la cançó d'autor prendrà protagonista amb un dels artistes que «millor encarna el paper de cantautor». Es tracta de Roger Mas, que amb la seva combinació de música i poesia presentarà el seu darrer disc, que porta el nom de Parnàs.

La setmana següent, l'1 d'agost a dos quarts d'onze de la nit , serà el torn de la polifacètica Maika Makovski que a part de músic també és actriu, artista visual i compositora. Amb un debut prematur, amb només 20 anys, la carrera de Malovski ha estat molt diversa, col·laborant amb diversos artistes i grups com Howe Gelb, The Dublineres i The Jayhawks , ja sigui tocant el piano o rock, com amb The Mani-las.

Deixant de banda el cinema d'autor, el divendres 14 d'agost a dos quarts d'onze també, Ferran Palau farà vibrar al públic amb el seu pop metafísic, cantant cançons del seu disc Kevin, publicat l'any 2019, en un univers on «les preguntes mai tenen una resposta clara».

I per acabar, el concert que clourà el Festival Roca Foradada serà el del grup Saphie Wells & Swing Cats, un quartet barceloní que toca swing al més pur estil de la música afroamericana dels anys 20, 30 i 40. Presentaran el disc Used to be Duke que ret homenatge a una de les figures més importants del gènere, Duke Ellington.

El preu de les entrades serà de sis euros, però hi haurà un preu reduït, de cinc euros per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció. Com tots els actes públics programats aquests dies, es garantiran les mesures de seguretat i higiene que exigeixin les autoritats sanitàries