Protesta al CAP de Torredembarra aquest dilluns a la tarda.

Nova protesta al CAP de Torredembarra per exigir la millora dels serveis

En un manifest, es reclama també una millora de les condicions laborals per als professionals del centre

Al voltant de vuitanta persones es van concentrar a mitja tarda d'aquest dilluns, 18 de febrer, a les portes del CAP de Torredembarra per exigir una «millora dels serveis sanitaris», així com de «les condicions laborals dels treballadors de la Xarxa Santa Tecla». La cita, convocada uns dies abans, va ser una protesta més contra la situació del CAP torrenc i s'hi va llegir un manifest, en català i en castellà, en defensa de la sanitat pública.

Usuaris i treballadors del CAP de Torredembarra exigeixen «inversió en serveis bàsics»

En el seu text de protesta, els manifestants van exigir que hi hagués «inversió en equipaments i serveis bàsics de salut». A més, van exigir el compliment dels compromisos acordats en la reunió feta a finals de 2018, a la sala de plens de l'Ajuntament de Torredembarra, amb els diputats per Tarragona al Parlament de Catalunya, de cara als pressupostos de la Generalitat d'aquest 2019 que, de fet, encara no s'han presentat ni debatut.

En el manifest també es criticava «el greuge que pateix la sanitat concertada, els centres de la Xarxa Santa Tecla, respecte a la sanitat pública, aquells que depenen de l'Institut Català de la Salut (ICS)». «No podem tolerar que hi hagi pacients de primera i pacients de segona en funció del territori on visquin», van expressar, alhora que van reclamar nous serveis «com ara mamografies, radiologia o odontologia». «Per què no podem tenir aquests serveis al CAP de Torredembarra?», es preguntaven els manifestants.

Presència política del PSC, ABG i els Comuns

Entre la vuitantena de persones que es van acostar a les portes del CAP de la Torre, a banda de professionals i usuaris, també ho van fer diversos representants polítics, com ara els regidors José García (PSC), Lluís Suñé i Clara Solivellas (ABG) o qui serà el cap de llista de Torredembarra en Comú el proper mes de maig, Carles Fuxet.

També et pot interessar


Comentaris