Refugiats a Torredembarra

Els refugiats de l'Hotel Morros de Torredembarra s'hi quedaran almenys fins al juny

Estan pendents que se'ls acceptin les seves peticions d'asil polític

Els 171 refugiats que allotja des de finals del mes de febrer passat l'Hotel Morros de Torredembarra es quedaran en aquest establiment de Baix a Mar, almenys, fins el proper mes de juny. Creu Roja de Barcelona segueix fent-se càrrec de la seva situació després que les seves peticions d'asil no avancin i que aquestes 171 persones segueixin pendents d'una resposta a les seves demandes per part del govern espanyol.

Esperen entrar al programa de demandants d'asil de l'Estat espanyol

Així les coses, doncs, els 171 refugiats que van arribar el passat divendres, 22 de febrer, a l'Hotel Morros allargaran la seva estada, almenys, fins al mes de juny. Es tracta de persones de diverses nacionalitats, sobretot d'Hondures, Veneçuela o Geòrgia, entre moltes altres.

Refugiats a Torredembarra
Els allotjats a l'Hotel Morros de Torredembarra fan cua a l'espera dels torns per sopar. | Gerard Recasens

 

Tots ells han arribat fa poques setmanes a territori espanyol i han demanat acollir-se al Programa d’Acollida Temporal per a Sol·licitants d’Asil, del govern espanyol, al voltant del qual col·laboren diverses entitats de cooperació, entre elles la Creu Roja. El cas és que els 171 refugiats que es troben a l'Hotel Morros són encara, un mes i mig després, a l'espera de saber si es poden acollir a aquest programa

Creu Roja es fa càrrec de la situació dels refugiats

Un cop dins, hi ha diverses fases que garanteixen la seva acollida dins de la societat espanyola, la seva integració social i la seva inserció completa. Mentre l'Estat, doncs, no resol les seves sol·licituds, la seva situació és d'espera i d''stand-by'. En aquest lapse de temps, que ja és de més de sis setmanes des que van arribar a la Torre, és Creu Roja de Barcelona qui se'n fa càrrec.

Ara bé, a escala operativa, Creu Roja de Tarragona també dona suport al contingent de refugiats en col·laboració amb l'Ajuntament de Torredembarra organitzant activitats de caràcter lúdic i cultural.

També et pot interessar