Imatge de la casa del director de l'Alberg d'Altafulla discover

Altafulla inicia el projecte de restauració de la casa del director de l'Alberg

L'equipament serà rehabilitat, després de vuit anys, per acollir-hi el Centre Obert d'Atenció a la Infància i les Famílies d'Altafulla

El trasllat del Centre Obert d'Atenció a la Infància i les Famílies d'Altafulla a l'antiga casa del director de l'Alberg cada vegada és més a prop. Els tècnics de l'ajuntament començaran, ben aviat, a redactar el projecte de restauració de l'edifici, una vegada s'ha distingit quines són les necessitats d'espai i estructurals que tindrà el Centre Obert.

Actualment, el centre es troba en un local més petit situat a la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero. El centre ha comptat amb la visita d'el director de Serveis a la Joventut de la Generalitat de Catalunya, Pep Serrano, i els coalcaldes d'Altafulla Jordi Molinera i Alba Muntadas, acompanyats de l'arquitecte municipal i tècnics de Joventut de l'administració catalana.

Vuit anys en desús

Tots ells s'han compromès en les fases d'inici del projecte, que permetran «dotar d'activitat un espai públic que no tenia vida des de feia vuit anys», com ha assenyalat el coalcalde Jordi Molinera. Des de llavors que la casa roman tancada, ja que havia entrat en desús.


Antigament, la casa havia estat la llar del director de l'Alberg de Joventut Casa Gran, ubicat al carrer de la Placeta i que continua en funcionament, a escassos metres de la casa que serà rehabilitada. La seva estructura consta de dues plantes que veuran renovada completament la seva fisonomia interior.


Per a la redacció del projecte i dur-lo a terme, s'ha determinat una dotació pressupostària inicial de 60.000 euros, que provenen de les arques municipals i d'una aportació de la Generalitat. Aquesta també va permetre realitzar les obres i el trasllat de Les Bruixes.


Segons s'estableix en el conveni de cessió de l'espai per part de l'Ajuntament d'Altafulla, l'equipament serà d'ús compartit, tal com ha explicat Molinera, entre Generalitat i administració local.


Aquesta dualitat permetrà, per una banda, la instal·lació del Centre Obert, i, per l'altra, l'ús de l'espai per reunions o altres activitats similars que es requereixin des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, actual propietària de l'immoble.


Al seu torn, la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero serà aprofitat per ampliar la seu de Càritas, que es troba actualment a la primera planta de l'edifici.


Comentaris