Imatge d'arxiu de l'interior de la Biblioteca de Roda de Berà

La Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà es prepara per reobrir

L'equipament tornarà a obrir parcialment el dilluns 25 de maig

La Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà reobrirà parcialment el pròxim 25 de maig, després que hagi estat dues setmanes preparant la reobertura del servei, conjuntament amb l'Ajuntament i el Servei de Biblioteques de la Generalitat, per tal d'establir els procediments necessaris per garantir la seguretat.

Així doncs, a partir de dilluns els rodencs podran començar a demanar cita prèvia i a reservar llibres, revistes i material audiovisual a través del correu electrònic biblioteca@rodadebera.cat. Serà a partir de l'1 de juny, però, quan la biblioteca obri les seves portes i els ciutadans podran anar a recollir els documents. Des d'aquell dia també es podrà demanar cita prèvia a través del telèfon 977 809 942.

Aquelles persones que vulguin retornar algun document ja ho poden fer a través de la bústia de retorn, les 24 hores del dia, que està instal·lada a l'exterior de la biblioteca, a plaça de la Sardana. Des de la Biblioteca informen que la bústia serà el mitjà preferent per a fer les devolucions, per evitar tenir contacte amb els usuaris. Tots els documents es posaran en quarantena durant 14 dies abans de tornar-los a posar en préstec.

També s'han determinat diverses mesures a partir de l'1 de juny, quan els usuaris puguin accedir a la biblioteca per recollir els préstecs. Només podrà fer-ho una persona sola, la qual haurà de dur mascareta, posar-se gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat de 2 metres. A més, les persones que tinguin símptomes o febre de més de 37,3ºC, no podran entrar. De moment els usuaris no podran accedir al fons de la biblioteca, ni utilitzar els espais d'estudi, ni els ordinadors, ni els lavabos. A més, el servei de préstec interbibliotecari ha quedat suspès temporalment. La biblioteca obrirà en horari reduït, els matins de dimarts, dimecres i divendres de 10h a 13h, i les tardes de dilluns i dijous de 17h a 19h.