Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Una dona, hospitalitzada en estat lleu per l'incendi d'una cuina a Tarragona

L'ONG K-9 de Creixell, al Brasil per fer salvament en trencar-se una presa

Hi ha més de 200 desapareguts arran d'aquesta catàstrofe
L'ONG K-9 de Creixell acaba d'arribar al Brasil per començar a treballar en el salvament dels desapareguts. | Cedida

 

Nova missió d'elevada responsabilitat per a l'ONG K-9, amb seu a Creixell. Set dels seus membres i els gossos que els ajuden a l'hora de dur a terme les seves intervencions s'han desplaçat en les darreres hores fins al Brasil, on aquest mateix dilluns, 28 de gener, a la tarda, comandaran diverses operacions de salvament després que aquest dissabte, 26 de gener, el trencament d'una presa a l'estat de Minas Gerais, al sud-est del país.

 

La presa contenia residus de productes miners de la companyia Vale. La majoria de les víctimes —hores d'ara hi ha 58 morts i vora 300 desapareguts— són treballadors d'aquesta empresa, a banda de persones alienes a la companyia minera. 

 

Les autoritats del Brasil demanen ajut a l'ONG K-9 de Creixell

Han estat les mateixes autoritats del Brasil les que han reclamat l'ajut en aquesta catàstrofe a K-9, de Creixell, amb qui diversos cossos de seguretat del país mantenen una molt bona relació després d'haver-los fet formació en diverses ocasions. Aquest dilluns, 28 de gener, els rescatistes s’estan desplaçant amb transport intern fins al lloc de l’emergència, on es posaran a les ordres de les autoritats per fer les tasques que els demanin.

 

En el marc del seu conveni col·laboratiu, la URV Solidària cobreix les despeses del transport dels rescatistes, els gossos i el material per arribar a lloc de l'emergència.

 

El trencament d'una presa al Brasil, origen de l'operació de salvament de K-9

Almenys 58 persones han mort després del trencament d'una presa d'una empresa minera a Brumadinho, a l'estat brasiler de Minas Gerais, situat al sud-est del Brasil, segons l'últim balanç fet públic pel Cos de Bombers i recollit per la premsa brasilera. Els bombers informen a més que 81 persones s'han quedat sense llar i 23 més continuen hospitalitzades i han advertit que els treballs de rescat podrien durar «setmanes».

 

L'últim balanç eleva a 166 el nombre de treballadors de Vale desapareguts i a 130 les persones alienes a la minera que encara no han estat localitzades. Pel que fa als 176 evacuats amb vida, 23 estan, com diem, hospitalitzats.

 

També et pot interessar

Les treballadores de la llar d'infants de Creixell cobren dos anys després

El noi atropellat mortalment a Castelldefels mentre feia ‘botellón’ era exveí de Creixell

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris