GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU√ć i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not√≠cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà ja coneix quines són les propostes pels pressupostos participatius més votades

Els resultats es van fer p√ļblics ahir a les set de la tarda a l'Hotel d'Entitats del municipi
Les propostes més votades es van presentar ahir a la tarda a l'Hotel d'Entitats | Cedida
 

 

Finalment, i després d'una llarga espera, el municipi de Roda de Berà ja coneix quines són les propostes més votades dels Pressupostos Participatius 2020. Tal com havia anunciat l'ajuntament, ahir es va fer la sessió informativa en què els ciutadans van poder conèixer en què es destinarien un part dels pressupostos, a les set de la tarda a l'Hotel d'Entitats.

  

La presentaci√≥ va anar a c√†rrec de l'alcalde de Roda de Ber√†, Pere Virgili i el regidor de Participaci√≥ Ciutadana, Frederic Royuela, que van recordar el gran √®xit d'aquesta segona edici√≥ dels Pressupostos Participatius 2020, en qu√® un total de 305 persones van emetre 915 vots. A les sis propostes escollides s'hi destinaran 110.000 euros, tot i que Virgili tamb√© va recordar que aquesta estimaci√≥ √©s provisional i no ser√† fins que els t√®cnics municipals efectu√Įn la valoraci√≥ econ√≤mica i t√®cnica, que es podr√† parlar amb nombres reals.

 

El reciclatge com a proposta més votada

De totes les propostes, la m√©s votada va ser la d'instal¬∑lar una m√†quina per retornar ampolles de pl√†stic a canvi de diners, que va obtenir un total de 215 vots. Tot i aix√≤, Pere Virgili ha informat que no es podr√† dur a terme ben b√© d'aquesta manera, ja que l'ajuntament no pot retornar diners, ¬ęper√≤ es buscar√† una f√≥rmula amb tiquets per tal de premiar aquelles persones que l'utilitzin, aconseguint, per exemple, una bonificaci√≥ en la taxa d'escombraries al final de l'any¬Ľ.

 

La segona proposta m√©s votada, amb 58 vots, va ser la d'instal¬∑lar un bany al Roc de Sant Gaiet√†, seguida d'asfaltar l'aparcament de sorra del costat de l'escola Cucurull, amb 38 vots; pavimentar la rambla de l'avinguda F√®lix Martorell, amb 36 vots; renovar el parc infantil situat al carrer √Ängel Guimer√† amb Ignasi Iglesias, 33 vots; i, finalment, amb 32 vots, instal¬∑lar un bany al cementiri. La resta de propostes, aix√≠ com els vots corresponents a cada una, es poden consultar a la p√†gina web dels Pressupostos Participatius 2020.

  

L'Ajuntament de Roda de Ber√† ha concl√≤s la segona edici√≥ d'aquests pressupostos satisfact√≤riament, per√≤ tamb√© ha declarat que intentar√† solucionar, de cara a la tercera edici√≥, una de les majors demandes de la ciutadania, que √©s que les persones amb resid√®ncia al municipi per√≤ no empadronades, puguin votar. En aquest sentit, Pere Virgili ha declarat que ¬ęfins ara no hem trobat la manera de fer-ho, at√®s que utilitzem el padr√≥ com a base de dades, per√≤ intentarem buscar una f√≥rmula que ens ho permeti¬Ľ.

 

La sessi√≥ va comptar amb l'assist√®ncia de les regidores de l'equip de Govern Teresa Ferr√© i Rosana Dorantes; de la regidora Eva Gim√©nez; de membres d'associacions de ve√Įns del municipi; i de ve√Įns i ve√Įnes entre els que figuraven alguns proposants d'aquesta edici√≥.

 

 

També et pot interessar