presentació Pressupostos Participatius 2020 Roda de Berà

Roda de Berà ja coneix quines són les propostes pels pressupostos participatius més votades

Els resultats es van fer públics ahir a les set de la tarda a l'Hotel d'Entitats del municipi

Finalment, i després d'una llarga espera, el municipi de Roda de Berà ja coneix quines són les propostes més votades dels  Pressupostos Participatius 2020. Tal com havia anunciat l'ajuntament, ahir es va fer la sessió informativa en què els ciutadans van poder conèixer en què es destinarien un part dels pressupostos, a les set de la tarda a l'Hotel d'Entitats.

  

La presentació va anar a càrrec de l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili i el regidor de Participació Ciutadana, Frederic Royuela, que van recordar el gran èxit d'aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius 2020, en què un total de 305 persones van emetre 915 vots. A les sis propostes escollides s'hi destinaran 110.000 euros, tot i que Virgili també va recordar que aquesta estimació és provisional i no serà fins que els tècnics municipals efectuïn la valoració econòmica i tècnica, que es podrà parlar amb nombres reals.

El reciclatge com a proposta més votada

De totes les propostes, la més votada va ser la d'instal·lar una màquina per retornar ampolles de plàstic a canvi de diners, que va obtenir un total de 215 vots. Tot i això, Pere Virgili ha informat que no es podrà dur a terme ben bé d'aquesta manera, ja que l'ajuntament no pot retornar diners, «però es buscarà una fórmula amb tiquets per tal de premiar aquelles persones que l'utilitzin, aconseguint, per exemple, una bonificació en la taxa d'escombraries al final de l'any».

La segona proposta més votada, amb 58 vots, va ser la d'instal·lar un bany al Roc de Sant Gaietà, seguida d'asfaltar l'aparcament de sorra del costat de l'escola Cucurull, amb 38 vots; pavimentar la rambla de l'avinguda Fèlix Martorell, amb 36 vots; renovar el parc infantil situat al carrer Àngel Guimerà amb Ignasi Iglesias, 33 vots; i, finalment, amb 32 vots, instal·lar un bany al cementiri. La resta de propostes, així com els vots corresponents a cada una, es poden consultar a la pàgina web dels Pressupostos Participatius 2020.

  

L'Ajuntament de Roda de Berà ha conclòs la segona edició d'aquests pressupostos  satisfactòriament, però també ha declarat que intentarà solucionar, de cara a la tercera edició, una de les majors demandes de la ciutadania, que és que les persones amb residència al municipi però no empadronades, puguin votar. En aquest sentit, Pere Virgili ha declarat que «fins ara no hem trobat la manera de fer-ho, atès que utilitzem el padró com a base de dades, però intentarem buscar una fórmula que ens ho permeti».

La sessió va comptar amb l'assistència de les regidores de l'equip de Govern Teresa Ferré i Rosana Dorantes; de la regidora Eva Giménez; de membres d'associacions de veïns del municipi; i de veïns i veïnes entre els que figuraven alguns proposants d'aquesta edició.

També et pot interessar