脷LTIMA HORA

Nou ensurt al pol铆gon Nord amb un incident a Carburos Met谩licos

Problemes a Rodalies per l'avaria d'un tren a Altafulla

Durant una estona, s'ha circulat per una sola via entre les estacions de Tarragona i Torredembarra
Se circula per una sola via entre Tarragona i Torredembarra. | Rodalies de Catalunya

 

Problemes a les l铆nies de tren de les comarques de Tarragona aquest mat铆 de dilluns, dia 1 de juliol. Un tren ha patit una avaria, cosa que ha provocat que s'atur茅s durant una bona estona a l'estaci贸 d'Altafulla-Tamarit:

 

 

Estona despr茅s ha repr猫s la seva marxa, per貌 ho ha fet amb retards a l'entorn de la mitja hora:

 

La gesti贸 de Rodalies, a l'ordre del dia

Una incid猫ncia m茅s en un moment en qu猫 la gesti贸 del servei de Rodalies est脿 en ple debat pol铆tic. El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha dit aquest divendres que l'empresa p煤blica est脿 preparada per assumir la gesti贸 de Rodalies si la Generalitat els ho mana. 芦El conseller ens va dir, metaf貌ricament: 'Sortiu de la banqueta i poseu-vos a escalfar'. Si el Govern ens demana que fem front a aquest repte, ho farem禄, ha assegurat en un esmorzar informatiu a l'Hotel Palace de Barcelona.

 

En cas que es convert铆s en el gestor de la xarxa 芦al cap de 10 anys el canvi seria absolutament radical per les persones禄, ha prom猫s Font, que en tot moment ha assegurat que no vol 芦menystenir禄 els professionals de Renfe. A m茅s, ha explicat que la companyia ferrovi脿ria catalana estudia presentar-se a concursos per operar a Occit脿nia i al Pa铆s Valenci脿 i, d'aquesta manera, 芦millorar la mobilitat dels catalans禄. No obstant aix貌, Font ha tancat la porta a operar en qualsevol lloc del m贸n que no tingui connexi贸 amb Catalunya. 

 

Entre les seves reivindicacions, ha destacat l'exig猫ncia que es compleixin els terminis previstos per l'arribada del corredor mediterrani. Font ha alertat que d'aqu铆 a poc el cami贸 el猫ctric connectat ser脿 una 芦alternativa plausible禄 pel transport de mercaderies en detriment l'oferta ferrovi脿ria.