Roben les plaques de les places de l'1-O a Altafulla i la Riera de Gaià

Els fets s'han produït en els darrers dos dies
La placa a la Riera de Gaià ha estat robada en les darreres hores. | Cedida

 

Dos municipis del Baix Gaià han patit aquestes darreres hores robatoris de les plaques de les seves places de l'1 d'octubre. Aquest dilluns, 15 d'octubre, va desaparèixer la placa que estava situada a davant del consultori mèdic d'Altafulla.

Tot just fa quinze dies, el passat diumenge, 30 de setembre, Altafulla va inaugurar el nom d'aquest espai, en honor al referèndum convocat l'1 d'octubre de 2017. La matinada d'aquest dilluns, 15 d'octubre, la placa, però, desapareixia per causes que encara es desconeixen.

La placa, robada també a la Riera de Gaià

Si els fets passaven dilluns a Altafulla, a la Riera de Gaià s'han aixecat aquest dimarts, 16 d'octubre, amb la desaparició de la seva placa, que també van inaugurar el mateix dia que a Altafulla, el passat diumenge 30 de setembre, commemorant el primer aniversari de la celebració del referèndum. Els fets s'haurien produït en les darreres hores: o bé a la matinada o bé a primera hora del matí d'aquest dimarts.

Des de l'Ajuntament de la Riera de Gaià, un dels regidors del govern, Albert Martín, ha recordat que «es tracta d'una petició popular que es va aprovar al ple municipal i que per això es va aplicar». D'aquesta manera, Martín ha recordat que «robar la placa d'un espai públic, propietat i per acord d'un Ajuntament, pot tenir conseqüències greus».

Diversos pobles del Baix Gaià ja tenen la seva plaça de l'1 d'octubre

Després de commemorar el primer aniversari del referèndum d'autodeterminació celebrat el passat 1 d'octubre de 2017, ja són diversos els municipis de la zona nord del Tarragonès que tenen escollit un carrer o plaça amb el nom de l'1 d'octubre. Altafulla i la Riera de Gaià, que es veuran obligats a reposar les respectives plaques, en són dos clars exemples.

A la llista, però, també hi podem situar Creixell o la Nou de Gaià. A Torredembarra, tot i que l'acord de ple es va prendre la primavera passada, encara no s'ha designat cap lloc públic amb el nom de la data del referèndum.

També van robar la placa de l'1 d'octubre a Altafulla. | Gerard Recasens

 

"FIRES: La 9a Fira de la Cervesa Artesana de la Torre serveix 4.600 litres de cervesa" "ATENCIÓ:La famosa actriu que ha estat a la Protectora d'Animals de la Torre fa uns dies"