GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una dotzena de carros llueixen als Tres Tombs de Roda de Berà

El recorregut tradicional ha hagut de canviar per les obres de la plaça dels Pins
Els Tres Tombs de Roda de Berà són una de les grans tradicions del municipi | Cedida

El municipi de Roda de Berà ha celebrat aquest diumenge, 14 d'abril, una nova edició —i ja en van disset— dels ja tradicionals Tres Tombs. Un total de dotze carros i carruatges de pagès, amb més d'una vintena de cavalls i ponis, han desfilat pels carrers del nucli urbà des de les dotze del migdia per donar el tret de sortida a la Setmana Santa amb un dels actes populars més destacats i esperats a la localitat del Baix Gaià.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'Ajuntament de Roda de Berà i l'associació local Tres Tombs són els responsables de l'organització de l'esdeveniment. Com mana la tradició, el carretó amb la imatge de Sant Antoni ha obert la desfilada, seguit de la resta dels carros i dels joves abanderats. En acabar les tres voltes al nucli de Roda, les autoritats han obsequiat els participants, a la porta de l'Ajuntament, amb una ampolla de vi commemorativa.

 

Les obres de la plaça dels Pins obliguen a canviar el recorregut dels Tres Tombs

Aquest 2019, però, el recorregut habitual pel nucli històric de Roda de Berà no s'ha pogut dur a terme amb normalitat. Les obres de remodelació a la cèntrica plaça dels Pins han obligat a adaptar una ruta alternativa entre l'inici del primer tomb a l'avinguda de Fèlix Martorell i l'arribada del darrer a plaça de l'Ajuntament.

 

L'organització de l'acte s'ha mostrat especialment satisfeta per l'elevat seguiment popular per part de la ciutadania. La jornada, prèviament, va arrencar a les nou del matí amb un esmorzar de pagès per a tothom a les pistes Nou Roda, tal com mana la tradició.

 

També et pot interessar