Torredembarra sol·licita ajudes per combatre el canvi climàtic i l'efecte illa de calor

El municipi ha acordat sol·licitar una subvenció al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
Imatged'un infant plantant un arbre al municipi de Torredembarra | cedida

 

L'Ajuntament de Torredembarra ha sol·licitat un ajut a la Generalitat de Catalunya per actuacions relacionades amb el canvi climàtic, que bàsicament consisteixen en la transformació  del municipi amb un pla d'emergència de sequera municipal i un altre pla d'acció de mitigació de l'efecte illa de calor a un centre educatiu de Torredembarra.

Torredembarra sol·licitarà subvencions a la Generalitat

La Junta de Govern Local, ahir dimecres 22 de maig va decidir tirar endavant aquests dos projectes presentant una sol·licitud de subvenció al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Pla d'emergència durant l'època de sequera

En aquesta línia, la Regidoria de Sostenibilitat proposa que el pla d'emergència en els moments de sequera sigui una eina àgil i utilitzada per aquells serveis municipals, amb l'objectiu de reduir les eventuals èpoques de sequera. A més aquest pla s'hauria d'adaptar de manera preventiva per a reduir els efectes negatius d'un episodi de sequera llarg.

Un pla de mitigació de l’efecte illa de calor al centres educatius de Torredembarra | Cedida

 

Mitigació de l'efecte illa de calor a l'escola

D'altra banda, el segon pla d'actuació s'aplicarà als set centres educatius públics de Torredembarra amb l'objectiu de mitigar l'efecte illa de calor —un microclima causat per la urbanització d'un territori—. Bàsicament s'adoptaran mesures com adequar el pati del centre escollit instal·lant la corresponent vegetació. També es plantaran arbres de gran port perquè exerceixi la funció ombrívola, una tanca vegetal al voltant de la parcel·la, arbustos mediterranis i aromàtics, vinya emparrada que s'enfilarà pels murs i se sembraran llavors de gespa rústica.

Ambdos projectes es portaran a cap des del mes de setembre d'enguany fins al maig de 2020. El pressupost de despeses és de 20.666,66 euros i la quantitat que se sol·licita de subvenció a la Generalitat de Catalunya és de 10.666,66 euros. 

També et pot interessar:

"TORREDEMBARRA: Tot a punt per la cursa electoral de diumenge" "8 partits es disputen l'augment a 13 cadires de l'Ajuntament d'Altafulla"