Torredembarra denuncia els amos de l'antic club Lapsus pel deteriorament de la finca

Van mantenir una reunió tot just la setmana passada
Una imatge de l'antic prostíbul Lapsus, situat a la zona de les Àmfores de Torredembarra. | Fiveprime

 

A l'Ajuntament de Torredembarra se li ha acabat la paciència. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme del consistori, Josep Maria Guasch (ERC), a BaixGaiàDiari.cat, l'Ajuntament ha decidit actuar judicialment contra els propietaris de l'antic prostíbul Lapsus per exigir-los que acondicionin l'espai de la finca, que es troba actualment en un estat de deteriorament i de brutícia considerable. El Lapsus, ara abandonat, es troba a tocar de l'antiga carretera N-340, entre la zona de les Àmfores i Nova Torredembarra.

L'actuació judicial, el darrer recurs després del cas omís dels amos

Al llarg dels darrers mesos, l'Ajuntament de Torredembarra havia requerit als propietaris de la finca, en diverses ocasions, que es fessin càrrec de la neteja i de l'adequació de l'edifici, atès el perill que comporta l'estat en què es troba actualment. Després de la dificultat per localitzar els amos i davant la seva no-resposta als requeriments practicats des del consistori, l'Ajuntament ha optat per la via judicial.

En paral·lel, però, fa uns dies sí que es va produir una trobada entre els propietaris de l'antic prostíbul i l'Ajuntament. Malgrat que en la cita es van comprometre a netejar el terreny en els propers mesos, el consistori manté que, almenys fins que no es faci realitat aquest compromís, mantindran activa la via judicial.

Tot i que en el passat ple ordinari el regidor del PSC i ex titular de Via Pública en el mandat passat, Vale Pino, va recordar a Guasch que podia actuar per la via d'una execució subsidiària, l'actual regidor d'Urbanisme va explicar que el govern ha optat per la via judicial. Ja mesos enrere, es va produir una situació similar en un altre edifici emblemàtic a tocar de l'antiga N-340: el restaurant Casa Galega, abandonat també des de fa molts anys. En aquest cas, però, la neteja de l'edifici i l'adequació de la zona es va acabar resolent.

"🔴 RODA DE BERÀ: C's proposa un pla contra la delinqüència al 1r ple del curs" "⚽ Torredembarra celebra el 20è aniversari de la Penya Blanc-i-blava"