NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
L'Ajuntament de Torredembarra destinarà deu mil euros als ajuts d'urgència social

Torredembarra obre dijous el termini per sol·licitar els ajuts d'urgència social

L'Ajuntament destinarà 110.000 euros al suport econòmic de les famílies que tenen dificultats econòmiques
L'Ajuntament de Torredembarra.
L'Ajuntament de Torredembarra destinarà deu mil euros als ajuts d'urgència social | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Torredembarra ha anunciat que aquest dijous, 30 de juliol, s'obrirà el termini per a presentar les sol·licituds de convocatòria dels ajuts d'urgència social. Es tracta d'una acció municipal responsabilitat de la regidoria d'Acció Social, dirigida per Marga Rovira, que pretén donar suport econòmic a famílies que pateixen dificultats socioeconòmiques, per tal, segons la regidoria, «de pal·liar els efectes de la crisi generada per la Covid-19».

Marga Rovira ha explicat que «la pandèmia per la Covid-19, més enllà de la crisi sanitària», ha generat una important crisi econòmica que, segons ella, «és conseqüència de l’impacte del confinament i de les mesures restrictives que s’han hagut de prendre per frenar la propagació de la malaltia».

Ajudes per a cobrir despeses i necessitats bàsiques

Poden acollir-se als ajuts les persones o unitats familiars de convivència que es trobin en una situació de dificultat socioeconòmica que limiti la seva capacitat per a cobrir les necessitats bàsiques. A través d'aquesta aportació, podran comprar en botigues o supermercats del territori de productes bàsics de subsistència, ja siguin d’alimentació, d’higiene personal, de la llar o medicaments i, d'altra banda, el pagament de factures de subministraments bàsics de la llar i electrodomèstics.

Presentació de la sol·licitud presencial i telemàtica

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial demanant cita prèvia al telèfon 977 64 00 25 o per correu electrònic a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Torredembarra i als Serveis Socials al 977 13 15 79. En aquest cas, es poden recollir prèviament els formularis, tant a l’Ajuntament com a les oficines d’Acció Social, sense cita prèvia.També està disponible l'opció telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament. S’han habilitat telèfons de suport informatiu per a les persones interessades a sol·licitar els ajuts: el 671 01 10 49, en horari d'atenció de nou del matí a dotze del migdia de dilluns a divendres i el 977 13 15 79, de nou a dues de dilluns a divendres.

Cent deu mil euros pressupostats per a les ajudes

El termini per a la presentació de les sol·licituds estarà obert durant un mes, fins al 31 d’agost de 2020, sempre que existeixi consignació pressupostària. En cas que s’esgoti la consignació pressupostària, es procedirà a dotar-la per atendre totes les sol·licituds presentades si hi ha finançament suficient. La partida econòmica total que es destina a aquesta línia d’ajuts és de 110.000 euros.Els ajuts seran dineraris, no en espècie, i es donaran en un pagament únic, de manera individual i puntual. La quantia de l’ajut serà variable en funció dels membres de la unitat familiar de convivència. Per això, s’han establert quanties fixes en funció dels membres que componen el nucli de convivència: una persona 90 euros, dues 140, tres 195, quatre 240, cinc 275 i sis 300.
 

En les bases de la convocatòria, s’estipulen els requisits que s’han de complir per a poder sol·licitar l’ajut, els ingressos mensuals nets màxims i la tramitació que s’ha de dur a terme. En aquest sentit, els ingressos mensuals nets familiars màxims per a tenir dret a l’ajuda seran els següents: un membre 853,68 euros, dos membres 1.109.78 euros, tres membres 1.365,88, quatre membres 1.621,98, cinc membres 1.878,08, sis membres 2.134,18, set membres 2.390,28 i vuit 2.646,38.


Comentaris

envia el comentari