Torredembarra obre el termini per demanar subvencions al sector comercial per fer front a la Covid-19

També està previst que s'obri la convocatòria per als ajuts per a famílies i col·lectius vulnerables
L'Ajuntament de Torredembarra ofereix les subvencions per a empreses i negocis locals per fer front a la Covid-19 | Cedida
 

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de l'Ajuntament de Torredembarra ha informat que aquest dijous, 23 de juliol, quedarà obert el termini de presentació de sol·licituds a la convocatòria de subvencions que el consistori destinarà al sector comercial i de serveis del municipi. El concepte, concretament, és el cobriment de les despeses ocasionades per l’adquisició d’equips de protecció individual i altres materials o prestacions per fer front a la Covid-19 i així poder garantir als seus clients les mesures sanitàries adients per frenar-ne la propagació.

Així, la partida del pressupost municipal que es destina a aquesta línia de subvencions assoleix els vuitanta mil euros. Mentrestant, l'import subvencionable és de fins al noranta per cent corresponent al total de factures subvencionables presentades amb un mínim de quantitat de subvenció de 400 euros per establiment.

La regidoria de Comerç està per feina per pal·liar els efectes de la Covid-19

La regidoria de Comerç, Indústria i Activitats ha informat que en les pròximes setmanes també està prevista l'obertura del termini perquè les famílies i els col·lectius més vulnerables puguin sol·licitar els ajuts d'urgència social que pretenen pal·liar els efectes de la pandèmia. D'altra banda, el regidor, Josep Maria Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions és ajudar a la reducció de l'impacte econòmic que la Covid-19 ha causat en el sector comercial i de serveis de Torredembarra. 

Guasch també ha recordat que ja s’han pres altres mesures al respecte, com les reduccions de determinades taxes al sector econòmic, la formació gratuïta per a adoptar mesures davant la pandèmia i un nou web per a dinamitzar el comerç local.

  

Els criteris per a sol·licitar la subvenció

Poden acollir-se a les subvencions les persones físiques, jurídiques o empreses privades amb ànim de lucre, agrupacions de les dues, comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que encara que no tinguin personalitat jurídica, i totes elles amb compliment de les accions objecte de la subvenció i dels requisits establerts a la convocatòria.

Segons aquest criteri, podran sol·licitar els ajuts els establiments comercials i de serveis amb atenció al públic amb una superfície menor o igual a quatre-cents metres quadrats, els establiments d’alimentació fins a cent metres quadrats, els establiments de restauració i el sector hoteler, i gimnasos i espais educatius o assimilables sense límit de superfície.

Cal tenir present que l’ordre d’accés a la subvenció es determinarà per l’ordre de presentació de sol·licituds. S'atorgaran per ordre d'entrada en el registre general de l’Ajuntament des que l'expedient estigui complet, i en funció de l'acompliment dels requisits exigits en les bases fins a esgotar la partida. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre.

"Agenda: Ferran Palau porta l'easy-loving a l'escenari del Roca Foradada!" "Torredembarra: L'Escola d'Adults i la llar d'infants encara tenen places disponibles"