Torredembarra, Roda de Berà i Altafulla s'adapten a les noves tendències comercials

S'han previst diverses trobades en les properes setmanes
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i Josep Maria Guasch, regidor de Comerç, en una imatge d'arxiu en una reunió sobre comerç amb la resta de municipis del Baix Gaià. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Torredembarra, Roda de Berà i Altafulla formen part d'una prova pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè els municipis costaners de la regió s'adaptin a les noves tendències comercials. 'Retail Trends' és el nom d'aquest projecte, on també participen viles com ara Salou o Cunit, que consisteix en un intercanvi d'experiències entre els municipis participants. En concret, es pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístics al llarg de l'any.

La primera trobada, aquest dimarts

La primera trobada, celebrada aquest dimarts, dia 5 de febrer, a Salou, va posar èmfasi en els models de negoci i en la necessitat de trobar-ne de nous per satisfer l'experiència dels clients en el marc de les noves tendències del segle XXI. Els experts comercials destaquen que l'any 2020 l'experiència de compra generada en el client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte, fins i tot per damunt de l'assortiment, dels productes o del preu.

En els propers dies es faran successives reunions als municipis que participen en la prova pilot de l'ens cameral. Així, estan previstes les properes cites el dia 12 de febrer a Altafulla, el 26 de febrer a Roda de Berà i el 4 de març, a la Torre.

El comerç de costa s'ha d'adaptar a dues etapes anuals diferenciades

La Cambra de Comerç de Tarragona constata que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d'adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l'any. 

El comerç, que és una activitat complementària fonamental en l'oferta turística dels municipis de la Costa Daurada, i les seves noves tendències, obliguen els municipis turístics a la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital, i en aquesta línia versaran les reunions, que serviran per detectar inquietuds i oportunitats des de cadascuna de les viles participants.

També et pot interessar

El Port de Torredembarra, a l'espera d'un canvi radical el 2022

Les possibles afectacions del Brexit en l'economia tarragonina

"ATENCIÓ: Ferit un motorista en un accident de trànsit a Torredembarra" "ALTAFULLA: La complicada situació de Podem de cara a les eleccions"