GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La tortuga ofegada per una ampolla de plàstic apareix a la platja d'Altafulla

La brigada municipal es va endur el cos de la tortuga
Una imatge del cadàver de la tortuga, que va ser localitzada aquest dijous a la platja d'Altafulla. | Raül Plana

 

Aquest dijous, 7 de març, va aparèixer a la platja d'Altafulla la tortuga babaua que s'havia ofegat dies enrere al litoral del Baix Gaià i que dimarts, en un entrenament, van poder veure els vogadors de Baix a Mar, de Torredembarra. El cadàver de l'animal, en un avançat estat de descomposició, va quedar varat aquest dijous al migdia a la sorra de la platja altafullenca i finalment va ser la brigada municipal qui es va fer càrrec de les seves restes.

 

La tortuga babaua apareix en un avançat estat de descomposició

La tortuga babaua ha estat la protagonista d'una autèntica onada d'indignació al llarg de tota aquesta setmana. Dimarts, dia 5 de març, els vogadors de Baix a Mar van difondre, indignats, la fotografia del cadàver de la tortuga en ple mar, davant de la platja de Torredembarra. S'hi podia apreciar com un plàstic li cobria el cap, i en el seu missatge els mateixos vogadors van explicar que, efectivament, es tractava d'una ampolla de plàstic que probablement havia provocat la mort de l'exemplar per ofegament.

 

Dijous, 48 hores després de la troballa i de la indignació que va generar i que es podia apreciar a les xarxes socials, el cadàver de la bèstia apareixia, arrossegat per les corrents marines, a la platja d'Altafulla, pocs quilòmetres més enllà d'on l'havien vist els vogadors dos dies enrere. La Policia Local altafullenca va rebre l'avís de la troballa i, en desplaçar-se fins al punt en qüestió, va posar-se en contacte amb els Agents Rurals.

 

Malgrat que el cos se sol fer càrrec d'aquesta mena d'exemplars per al seu estudi i anàlisi, el cert és que l'estat de descomposició en què es trobava la tortuga n'impedia la necròpsia i això va fer que Agents Rurals renunciés a fer-se'n càrrec. La brigada municipal d'Altafulla va acabar retirant, finalment, el cadàver de la tortuga ofegada per una ampolla de plàstic.

 

També et pot interessar